Moțiunea anti-Cîțu a întârziat semnarea Memorandumului pentru CE Oltenia

Membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia au fost, marți, la ministrul Economiei. Au vrut să afle soarta Memorandumului care poate ajuta compania din Gorj să rămână pe linia de plutire, dar au aflat că acesta nu a fost semnat până acum. S-a blocat la Ministerul Finanțelor. Trebuia să fie semnat de ministrul Florin Cîțu, dar moțiunea depusă împotriva sa a întârziat semnarea documentului.

Toți directorii companiei energetice din Gorj au fost să discute cu ministrul Economiei, Virgil Popescu. Principala temă de discuție a fost Memorandumul pe care oficialii CEO așteaptă să fie semnat pentru că are toate avizele necesare.  “Am fost la domnul ministru Virgil Popescu cu toți colegii din Directorat. Am discutat despre Memorandum. Era la semnat la domnul ministru Cîțu. Trebuia să-l fi semnat, dar dumnealui a fost într-o audiere, cu moțiunea. Trebuia să-l semneze. Are toate vizele, autorizațiile, aprobările comisiilor din cele două ministere. Am explicat urgența acestui Memorandum”, a transmis Sorin Boza, managerul companiei.

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a inițiat o moțiune simplă împotriva actualului ministru, Florin Cîțu. 59 de senatori au votat-o, în timp ce 56 au fost împotrivă, iar 2 s-au abținut. Cu toate acestea, o eventuală demitere ține de premierul Ludovic Orban.

Altă problemă importantă care nu și-a găsit rezolvarea până acum este rectificarea bugetului. „Ne-am focalizat pe rectificarea bugetară. Rectificarea a trecut și de Ministerul Muncii. Era la Ministerul Finanțelor și de aici trebuie să fie aprobată”, a mai adăugat Boza, la Tele3.

Vizualizări: 1,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: