Poate Arsenal castiga Europa League in acest an?

Fondat în anul 1886 de muncitorii Fabricii de Armament Royal Arsenal din Woolwich, Arsenal este una dintre cele mai iubite formatii ce activează în Premier League. ,,The Gunners (Tunarii)'' au câștigat de-a lungul timpului de 13 ori campionatul național și de 10 ori Cupa Angliei. De altfel, Arsenal a fost și prima echipă din Londra care a ajuns într-o finala de Liga Campionilor. Stadionul pe care evoluează această legendă a fotbalului britanic se numește Emirates și se află pe locul doi în Premier League în ceea ce privește capacitatea sa, pe prima poziție aflandu-se superbul Old Trafford din Manchester.

A fost antrenorul lui Arsenal 21 de ani, perioada in care a castigat 16 trofee

Actualul antrenor, Arsene Wenger, este cel mai de succes antrenor din întreaga istorie a clubului, câștigând cu Arsenal cele mai multe trofee în urma celor peste 1.000 de meciuri in care francezul a stat pe banca tehnică. Celebrul antrenor și-a câștigat renumele devenind singurul antrenor străin care a câștigat o ,,dublă’’ în Anglia (1998 si 2002) si, mai mult decât atât, în anul 2004 acesta a devenit și primul antrenor din întreaga istorie a Premier League neînvins în niciun meci din acel sezon.

Din păcate pentru Arsene Wenger echipa sa nu a strălucit în ultima perioadă, reușind chiar să piardă patru meciuri consecutiv în urmă cu aproximativ o lună, usturătoare fiind mai ales infrangerile fara drept de apel în fața lui Manchester City (0-3, 0-3 la doar 4 zile distanta). În Premier League, Arsenal ocupă doar poziția a șasea, aflându-se la 13 puncte de locul 4, ultimul care duce în Champions League.

Wenger isi respecta intotdeauna contractele

Evident în urma celor patru infangeri consecutive și a eliminării din cupa, fanii i-au cerut lui Arsene Wenger demisia, însă acesta le-a transmis că își va onora contractul până la final.

Eu am respectat intotdeauna contractele mele. As dori sa va reamintesc ca am refuzat cele mai mari cluburi din lume pentru a ramane aici si a-mi duce la capat contractul, insa, trebuie sa accept ca in meseria mea se poate intampla orice. Obiectivul meu, in acest moment este sa castig urmatorul joc. Trebuie sa jucam din ce in ce mai bine pana la finalul sezonului si trebuie sa le aratam tuturor ca avem o foame deosebita de a castiga fiecare meci”, declara Arsene Wenger, potrivit Telekom Sport, in februarie 2018.

Totusi, in ultimele saptamani, dupa eliminarea atat de prematura a lui PSG din Liga Campionilor, se pare ca, indiferent de parcursul lui Arsenal in Europa League,  nu ar fi deloc exclus ca Arsene Wenger sa il inlocuiasca, din vara, pe Unai Emery, actualul antrenor al parizienilor.

,,Tunarii’’au bombardat ,,diavolul milanez’’ in optimile Europa League

Inceputul primei luni de primavara a fost unul de bun augur pentru Arsenal, a carui ofensiva de cinci stele (Aubameyang, Ozil, Mkhitaryan) s-a trezit din amortire odata cu natura, spulberand AC Milan in optimile Europa League, cu scorul general de 5-1, iar lucrurile bune nu s-au oprit aici. In sferturi, ,,Tunarii’’ trebuie sa treaca de CSKA Moscova, cea mai slaba echipa din cele 8 ramase in cursa. Prin urmare, Arsenal este cel putin teoretic cu un pas in semifinale, iar faptul ca un eventual trofeu Europa League ar salva sezonul si i-ar califica pe acestia direct in grupele Champions League 2018/2019, este un motiv suficient de puternic ca englezii sa arate in continuare la fel de bine cum au aratat in dubla cu Milan.

In acest moment casele de pariuri o vad favorita pe Atletico Madrid la castigarea trofeului Europa League (cota 2.35), in timp ce Arsenal este cotata cu sansa a doua (cota 4.00) probabil si datorita faptului ca ,,tunarii’’ pot la fel de simplu sa castige sau sa piarda un meci cu 3-0, fiind in acest moment o echipa cat se poate de impredictibila, evitata de pariorii profesionisti.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: