Golea câștigă 80.000 de lei de la asociații clubului Pandurii

După aproape un an şi jumătate în care a făcut voluntariat pentru Pandurii şi chiar a reuşit să ţină echipa pe linia de plutire în ciuda tuturor piedicilor de care a avut parte, Marin Golea i-a dat în judecată pe acţionarii clubului de fotbal nu doar pentru a-i obliga la plata contribuţiilor financiare la care s-au angajat, ci şi pentru a-i plăti o leafă lunară de 5000 de lei.

Suma este una netă şi cerută în baza înţelegerii pe care administratorul special a avut-o cu membrii asociaţi în momentul numirii sale în funcţie, lucru cu care însă aceştia nu mai sunt de acord acum.

Procesul dintre Golea şi toţi cei cinci acţionari de la Pandurii a avut primul termen la instanţă la începutul acestei luni, iar acum, la termenul de marţi, 20 martie, al doilea din proces, fiecare parte implicată în dispută a trebuit să îşi pledeze cauza. Avocata Anca Dondera a vorbit în faţa instanţei în numele lui Marin Golea, în timp ce Complexul Energetic Oltenia, Artego şi Consiliul Local Târgu Jiu au fost reprezentaţi de jurişti, Consiliul Judeţean şi USMO fiind absente la proces.

Disputa în jurul salariului de 5000 de lei net a fost una aprinsă pentru că suma este menţionată în procesul verbal al şedinţei prin care acţionarii au fost de acord cu numirea lui Golea în funcţie, însă despre sumă nu se spune că ar reprezenta cumva şi o plată lunară. Tocmai acest lucru a fost speculat de juriştii acţionarilor, care au menţionat că e vorba, de fapt, de o singură plată pentru toată perioada în care Golea ar urma să fie administrator special. Avocata acestuia nici nu vrea să audă de aşa ceva, ea chiar întrebând în instanţă dacă ar fi cineva dispus să facă munca lui Golea pe parcursul a aproape doi ani de zile pentru o astfel de sumă.

Dacă ţinem cont şi de salariile babane care se plăteau la club înainte de intrarea în insolvenţă, suma de 5000 de lei pare chiar una modică. Adunată însă în fiecare lună de când Golea este administrator special, dacă ar fi achitată în acest moment, ea i-ar da dreptul acestuia să primească nu mai puţin de 80.000 de lei. Prima instanță i-a dat câștig de cauză lui Golea, judecătorii stabilind că acesta trebuie să primească 80.000 de lei pentru cele 16 luni lucrate la club.

 Obligaţiile financiare ale acţionarilor

Marin Golea este cel care a dat acţionarii de la Pandurii în judecată şi pentru a-şi plăti contribuţiile la care s-au angajat în scris în anii trecuţi. În acest proces, Golea a primit sprijinul direct în demersul său de la administratorul judiciar Emanoil Ciobanu. În punctul de vedere exprimat în faţa instanţei, tot marţi, acesta a vorbit pentru prima dată nu doar de susţinerea lui Golea pentru recuperarea acelor bani, ci şi de interesul care trebuie avut pentru recuperarea sumelor de către creditorii clubului.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: