Podurile din Gorj, verificate de urgență.  "Multe sunt în pericol să cadă"

Toate podurile din județul Gorj sunt verificate de specialiștii de la Drumurile Naționale. Directiva a venit încă din vară de la Compania de Drumuri și vizează toate podurile din județ. În foarte multe zone au fost depistate riscuri, iar autoritățile au obligația acum să îndepărteze orice pericol și să reabiliteze podurile. "Majoritatea sunt în pericol să cadă", este semnalul de alarmă dat de Ion Tudor.

Multe poduri aflate în subordinea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu sunt în reparații. Cedează balustradele și trebuie înlocuite pentru a nu fi pusă în pericol siguranța pietonilor și a șoferilor care tranzitează zonele de risc.

Ion Tudor, șeful SDN Târgu Jiu, a explicat că au fost inspectate multe poduri, iar problemele nu lipsesc. Foarte multe lucrări au nevoie de reabilitări. „CNAIR ne-a trimis o notificare prin care ne-a solicitat să identificăm în regim de urgență și să comunicăm podurile la care trotuarele și balustradele sunt în pericol să se dărâme. Tehnologia prin care au fost construite aceste poduri prevedea ca pe trotuare să se monteze prefabricate, acei biscuiți, pe sub care treceau cabluri sau alte utilități, iar peste ele se turna asfalt să se poată circula pietonal. Datorită timpului, prefabricatele, liantul folosit, modul de ancorare a ruginit sau s-a uzat, majoritatea sunt în pericol să cadă. Noi deja am demarat acțiunea pe unele poduri în zona Licurici, Hurezani, urmează și în zona Scoarța, să înlocuim această balustradă”, a spus Ion Tudor.

Șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu a explicat că și pasarela de la Artego are nevoie urgentă de modernizări. „Grinzile sunt vechi, dar se poate circula în continuare. Că se impune o expertiză la pod, să se facă anumite lucrări, e altceva. Am constatat că se poate circula pe podul de la Artego. Dăm balustrada jos pe segmente mai ales prima parte a balustrăzii. Alt risc mai mare nu este, dar trebuie luate măsuri urgent”, a mai adăugat Tudor.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: