Riscă să rămână fără viceprimar

Orașul Bumbești-Jiu riscă să rămână fără viceprimar, după ce Cristian Păunescu (PSD) a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Acesta a făcut partendin Consiliul de Administrație al liceului din oraș, unitate de învățământ la care a lucrat vreme de câțiva ani ca administrator de patrimoniu.

Deși funcția nu a fost retribuită, ANI îl acuză pe Păunescu că „în perioada 25 octombrie 2012 – 3 august 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului «Mihai Viteazul» Bumbești-Jiu, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Considerând decizia total incorectă, Păunescu a contestat raportul ANI. După două amânări ale verdictului, judecătorii Curții de Apel Craiova s-au pronunțat pe 1 octombrie. „Respinge acţiunea. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței.

În primăvară, când a fost declarat incompatibil, viceprimarul PSD susținea că a fost reclamat la inspectorii de integritate de către foștii parteneri de coaliție de la ALDE.

Vizualizări: 2,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: