Poliția, sesizată că stadionul este branșat ilegal la apă. Ce răspunde Romanescu!

Aparegio Gorj SA a sesizat joi poliția din Târgu Jiu cu privire la faptul că stadionul din municipiu ar fi branșat ilegal la sistemul de alimentare cu apă și canalizare. Poliția a deschis dosar penal pentru furt de apă. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că branșamentul este unul legal, contorizat, iar dacă cei de la Aparegio nu au emis până acum facturi este din vina lor. Directorul Aparegio a precizat că este obligația utilizatorului să declare că s-a branșat și are consum.

A trecut aproape un an de la recepționarea lucrărilor de modernizare și extindere de la stadion. Complexul sportiv a revenit în 2019 la primărie, în administrarea Direcției de Patrimoniu.

Poliția a fost sesizată joi de Aparegio că la stadion este un branșament ilegal. “La data de 18 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către un bărbat de 58 de ani, din Municipiul Târgu Jiu, reprezentantul unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă, cu privire la faptul că, în cursul zilei de azi, în urma unui control la branșamentul cu apă ce alimentează Stadionul Municipal Târgu Jiu, a fost constatată o branșare ilegală la conducta de alimentare cu apa ce aparține societății comerciale. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă”, a transmis IPJ Gorj.

Primăria Târgu Jiu susține într-un punct de vedere trimis redacției că era treaba celor de la Aparegio să facă citirea contoarelor. “APAREGIO a avut tot timpul cunoștință despre racordurile de la Stadionul Municipal. Exista un contract cu societatea de furnizare a apei pentru acest obiectiv, se cunosc toate punctele de racord pentru că APAREGIO a intervenit, la solicitarea municipalității, pentru înlocuirea racordurilor vechi și remedierea unor defecțiuni. Toate racordurile sunt contorizate, iar citirea contoarelor trebuia făcută doar de reprezentanții APAREGIO”, a transmis primăria.

Primarul Marcel Romanescu dă vina pe Aparegio pentru faptul că nu au fost emise facturi. “Branșamentul este contorizat, se poate vedea exact consumul de apă. Nu știu cu cine a fost încheiat înainte contractul, cu primăria ca proprietar sau cu Direcția de Patrimoniu ca administrator. Era treaba celor de la Comercial de la Aparegio să emită facturile”, a spus Romanescu, explicând că în niciun caz nu ar fi vorba de o conductă paralelă sau de un consum necontorizat.

Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrășcoiu, nu a răspuns la telefon pentru un punct de vedere. Romanescu este de părere că situația creată acum are legătură cu faptul că primăria a câștigat zilele trecute un proces cu Aparegio, în care a demonstrat că societatea de apă-canal a majorat ilegal anul trecut tarifele cu 10%. Sentința nu este definitivă.

actualizare: Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrășcoiu, a precizat că sunt cinci contoare la complexul sportiv, din care doar trei sunt declarate. Acesta nu a precizat cu cine a fost încheiat vechiul contract sau cine ar fi trebuit să încheie noul contract. "Nu știu cu cine a fost vechiul contract, nu contează. Utilizatorul este cel care are obligația să se declare la noi. Cine a preluat stadionul trebuia să vină să se înregistreze", a spus Pătrășcoiu, precizând că problema a apărut după recepționarea stadionului din 2019. Pe cele două contoare nedeclarate ar fi fost înregistrat un consum total de cinci mii de metri cubi. 

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: