Turist de 80 de ani, rătăcit pe munte

Un apel disperat la 112 a anunțat, miercuri, că un turist din București s-a rătăcit pe munte. Din cauza ceții, odată îndepărtat de mașină și furat de peisaj, bărbatul nu a mai găsit drumul înapoi și s-a pierdut. Totul s-a întâmplat în zona Voineasa, din Vâlcea.

O femeie a dat alerta la 112. Soțul ei, în vârstă de 80 de ani, a plecat să admire frumusețea muntelui și nu s-a mai întors la mașină. Pentru că se instalase ceața în zonă, femeia s-a speriat și s-a gândit la ce era mai rău. Din fericire, doi jandarmi montani, din Voineasa, l-au găsit pe bătrân. Era epuizat și tremura de frig.

Soția sa a izbucnit în lacrimi când l-a văzut în viață și sănătos. Întâmplarea a fost făcută publică de băcița Mărioara Babu care a lăudat jandarmii pentru că au reușit să-l găsească pe bătrân repede și în viață.

„Cinste si respect maxim pentru jandarmii de la Voineasa. Un apel la 112 i-a alarmat pe acești oameni inimoși, cum este jandarmul Relu Constantin și au plecat în căutarea unui om în varsta de 80 de ani din București care necunoscând zona și capriciile vremii, a plecat de lângă masina sa vada frumusețile muntelui. S-a îndepărtat de masină si n-a mai reușit să o găsească, la masina rămânând soția acestuia care văzând că nu se mai intoarce, a sunat la 112. Au venit jandarmii care au cautat prin ploaie si ceață și nu au renunțat până nu l-au găsit. Era epuizat și aproape înghețat de frig”, a scris Mărioara Babu, pe pagina sa de Facebook.

Galerie foto


Vizualizări: 1,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: