Politicianul-poet Stănchescu are un mesaj pentru Trump

Mesaj inedit miercuri pe Facebook din partea scriitorului Laurian Stănchescu pentru proaspătul președinte american Donald Trump. Acesta l-a implorat practic pe cel mai puternic om al planetei să facă demersurile necesare pentru celebrarea în America a nașterii lui Constantin Brâncuși.

Evenimentul respectiv are loc luna viitoare, Stănchescu făcând gestul respectiv după ce până acum a militat puternic pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuși din Franța la Hobița, localitatea natală a sculptorului. Scriitorul care la ultimele alegeri parlamentare a candidat și pentru un post de senator de Gorj speră acum să stârnească interesul lui Trump și ziua lui Brâncuși să fie celebrată și de americani, asta în contextul în care, în timpul vieții, titanul din Hobița a avut un proces celebru cu Vama Statelor Unite.
„Excelență, Să fie de bun augur victoria Dumneavoastră pentru America! Vă scriu în virtutea spiritului Domniei Voastre care apără și sacralizează valorile națiunii americane, dar respectă și apreciază și valorile celorlalte națiuni. Pe 19 Februarie este ziua de naștere a "Părintelui Sculpturii Moderne", Constantin Brâncuși, titulatură nobilă pe care a primit-o în America la începutul secolului XX. Această zi este înscrisă în Calendarul Culturii Universale, în România însă politicienii au pus o piatră de mormânt peste cultura și istoria națională. Eu am inițiat și am reușit să trec un proiect prin Parlamentul României semnat și promulgat de Președintele Klaus Iohannis prin care ziua de naștere a "Titanului din Hobița" să fie declarată "Ziua Națională Brâncuși" în România. Excelență, America și românul Constantin Brâncuși s-au onorat reciproc în timpul vieții sculptorului, America păstrându-i o amintirea vie ca unui compatriot și erou de-al său. Vă implor să-l celebrați pe Constantin Brâncuși în țara Domniei Voastre de ziua nașterii și să așezați peste memoria sa strălucitoare o cunună spirituală americană. La noi în țară clopotele de sărbătoare și-au pierdut demult graiul. Binecuvântate să fie America și România! Binecuvântat să fiți Domnule Președinte, Donald Trump!”, se arată în scrisoarea pe care Stănchescu i-a trimis-o lui Trump prin intermediul rețelelor de socializare.

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: