Politicienii pun romii în ecuaţie. Unora le dă „love”, altora „respect”

Discuţii de clasa I între politicienii din Gorj. Marcel Romanescu, lider al PNL Gorj, a postat pe facebook mesajul „PSD +cetăţenii de etnie romă = love”. Social democratul Ciprian Florescu a reacţionat, cum că „PSD+etnia romă= respect, nu love”. Romanescu a şters postarea, dar a explicat apoi că a făcut aluzie la faptul că romii nu plătesc impozite şi chiar anumite utilităţi. Liberalul şi-a propus ca discuţiile să continue în şedinţele de Consiliu Local.

Social-democraţii cred că Marcel Romanescu, candidat la funcţia de primar al Municipiului Târgu Jiu, a fost neinspirat cu această postare. „E puţin neinspirat, eu dacă aş fi fost în locul lui, aş fi postat altceva, dacă aş fi vrut să fac neapărat trimitere la cetăţenii de etnie romă: PSD+etnia romă= respect, nu love. Nu cred că putem vorbi despre iubire în politică, putem vorbi, însă, despre un respect pe care-l acordăm tuturor cetăţenilor care se constituie în electoratul partidului social-democrat”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj. Florescu spune că PSD colaborează de foarte mulţi ani cu cetăţenii de etnie romă. „Între noi şi cetăţenii de etnie romă există un respect şi o colaborare, de ani mulţi, tocmai pentru că ne-am respectat promisiunile faţă de ei. Am înţeles că şi ei fac parte din societatea românească şi că trebuie să-i ajutăm să se integreze. Aceste chestiuni i-au deranjat pe adversarii noştri politici”, spune Florescu.

Ulterior, Marcel Romanescu a revenit cu noi precizări, pe reţeaua de socializare. Liberalul a făcut aluzie la faptul că romii nu plătesc impozite şi utilităţi. „M-au întrebat nenumăraţi oameni dacă este adevărat că, în unele cartiere din Târgu Jiu, plata impozitului sau a apei este un moft. Ce să răspund oamenilor, când în tot mediul on line zburdă documente ce conturează suspiciuni pe aceasta temă? De ce în atâta amar de ani, nu s-a venit cu soluţii constructive şi de perspectivă pentru cetăţenii rromi? Facilităţile pe care le primesc nu-i ajută cu nimic mai mult, decât în a crea obiceiuri. Ştim cu toţii că au probleme, toată lumea are probleme, dar nu putem generaliza practica PSD-ului asupra întregii populaţii. Este imposibil”, a scris Romanescu pe pagina de Facebook. Candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu a precizat că discuţii de acest gen vor continua în prima şedinţă de Consiliu Local. „Cer pe această cale ca, în prima şedinţă de Consiliu Local, să discutăm deschis, să analizăm şi să punem ordine în absolut orice lucru ieşit din sfera normalului, pe aceasta temă. Susţin orice program de dezvoltare al societăţii rome, dar să fie bine gândit, realizabil şi, nu în ultimul rând, perfect legal”, a conchis Romanescu.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: