Politicienii se ceartă, primarii așteaptă rectificarea

Odată cu lupta dintre partidele politice aflate la guvernare, primarii încep să își facă griji, mai ales din punct de vedere financiar. Visteriile primăriilor încep să se golească, iar indiferența guvernanților îi face pe edili să creadă că au rămas ai nimănui.

Primarul din comuna Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că pe cei aflați la conducerea țării nu îi interesează de administrațiile publice locale  și acuză partidele politice de iresponsabilitate. Nici rectificarea bugetară nu s-a făcut, iar datoriile pe care primăriile le au față de constructori tot cresc.

”Noi suntem ai nimănui. Luptele sunt la nivel central. PNL-ul se luptă ei între ei, USR și PNL între ei, de administrațiile locale nu îi mai interesează. Sunt dezamăgit de ce se întâmplă la nivel central. Interesul lor este doar în campaniile electorale. Ne așteaptă vremuri grele. Lupta politică dintre acești iresponsabili se reflectă asupra noastră. Despre rectificare mai zice cineva ceva? Nu mai zice nimeni nimic, nu îi interesează. Au uitat de noi. Dezamăgire totală. Am făcut multe adrese pentru rectificare bugetară, dar nu avem bani să acoperim cheltuielile. Nici Consiliul Județean nu știe ce răspuns să ne dea”, a spus Ion Stamatoiu, la Radio Infinit.

Primarul social-democrat mai spune că lupta politică a PNL cu USR-PLUS este una pentru bani. ”Lupta dintre ei este pentru bani. Toată lumea știe ce va urma. Noi avem în derulare mai multe proiecte, dar nu știu de unde voi da banii la finalul lucrărilor. Trebuie să le facem, dar nu știu cu ce le vom plăti. Noi cerem dreptul nostru pentru a face ceva pentru comunitățile pe care le reprezentăm”, a mai spus primarul.

Guvernul va adopta marți rectificarea bugetară promisă la începutul lunii august, dar până când banii vor ajunge la primării mai durează.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: