Domnica Trop, sărbătorită la Târgu Jiu

Împlinirea a 60 de ani de activitate artistică a Domnicăi Trop, rapsodul care a primit titlul de „Tezaur Uman Viu” din partea UNESCO, a fost marcată la Târgu Jiu. Publicistul Dorin Brozbă a organizat în cinstea artistei mehedinţene spectacolul „Şi-auzi, mândră, cucu’ cântă”, eveniment la care a luat parte şi sărbătorita.

Spectacolul extraordinar a avut loc joi, 26 aprilie, la sala de festivităţi a Muzeului Judeţean Gorj. „În prezenţa unui select grup de iubitori ai cântecului popular autentic, mama Domnica Trop, tezaurul uman viu al României centenare, a fost sărbătorită aşa cum o merită cu prisosinţă, la cei 60 de ani de activitate în slujba frumosului. Alături de dânsa, care ne-a încântat din nou cu câteva nestemate din repertoriul propriu, am trăit momente de neuitat, iar câţiva dintre tinerii artişti invitaţi, laolaltă de poeţii populari consacraţi, au oferit preţ de aproape două ceasuri un adevărat regal de virtuozitate pe meridianul gingăşiei şi al bunului gust”, a declarat Dorin Brozbă.       

Domnica Trop, căreia i se mai spune şi „Privighetoarea munţilor”, va împlini în luna iunie onorabila vârstă de 80 de ani.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: