Poliţiştii din „Mafia Cărbunelui” vor să vadă înregistrările cu ei!

Procesul în care mai mulți polițiști gorjeni au fost trimiși în judecată alături de alți inculpați „civili” implicați în furturile de cărbune din zonele Rovinari și Turceni a început marţi, dar cei mai mulți dintre cei acuzați de comiterea unor fapte de corupție au refuzat să fie audiați de către judecătorul de caz. Prin intermediul avocaților lor sau chiar direct, inculpații cu grade i-au explicat magistratului că preferă să fie audiați după ce vor viziona înregistrările video sau audio pe care procurorii le-au depus la dosar și care, teoretic, îi incriminează.

Cei în cauză au menționat că atâta timp cât nu știu despre ce este vorba în acele probe nu pot să își formuleze un punct de vedere, judecătorul Romulus Ionescu precizându-le că nu e nici un fel de problemă în vizionarea înregistrărilor. Filmulețele făcute de ofițerii sub acoperire ar putea fi vizionate atât în sala de judecată, dar și acasă, dacă inculpații vor solicita copii după ele pentru a-și putea formula, astfel, un punct de vedere prin care să se apere la acuzațiile ce le sunt aduse.
O parte dintre polițiștii puși sub acuzare a preferat să opteze pentru varianta recunoașterii acuzațiilor formulate de procurori, beneficiind astfel de clemența legii și de reducerea pedepselor la pronunțarea unei sentințe, la termenul de ieri fiind făcute și audieri pentru cei care au dorit să dea declarații în fața instanței. Geani Vasile Butură a fost unul dintre cei care au răspuns la întrebările ce i-au fost puse, el fiind implicat în special în transportul cărbunelui ce se presupune că era furat direct de pe benzile ce aparțin Complexului Energetic Oltenia, furturile producându-se în special în zona Rovinari, benzile trecând acolo chiar prin gospodăriile localnicilor. Butură a negat însă că ar fi transportat vreodată cărbune furat de pe bandă, el menționând, în schimb, că cei de la care lua camioanele de cărbune aveau centrale care folosesc astfel de combustibili. Inculpatul susține că proprietarii de centrale de acest tip, deși aveau banda cu cărbune prin grădină, cumpărau cărbune mai mult decât le-ar fi trebuit, iar ce le rămânea era preluat de acesta și vândut.
Complexul Energetic Oltenia estimează pierderile în acest dosar la aproape 4 milioane de lei, probabil pe parcursul procesului și alți inculpați urmând să facă declarații de același gen pentru a se disculpa.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: