Avocata lui Ponta, la „Beciul Domnesc”!

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, nu a ajuns singur miercuri seara în arestul Poliției Capitalei, procurorii DNA dispunând reținerea în același dosar și a secretarului Toma Șutru, dar și a avocatei Claudia Loredana Radu, cunoscută ca „avocata lui Ponta”, după ce l-a apărat pe fostul premier în timpul cercetărilor făcute de procurori în dosarul Turceni-Rovinari. Ea este acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani, ultima acuzație fiind una pentru care, de regulă, în funcție de probe, judecătorii nu prea ezită să emită mandat de arestare preventivă, ieri după-amiază Radu fiind dusă la instanță cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
Loredana Radu este nepoata lui Gabriel Oprea, fostul ministru de interne ajutând-o și cu lucrarea de doctorat, ea fiind suspectată de plagiat. Ea și cu secretarul Șutru îl au în comun pe cel care l-a denunțat pe Onțanu cu privire la modalitatea de retrocedare a unor terenuri în capitală, fiind vorba despre mai bine de 8 hectare de teren. Primarul și cu secretarul și-au cerut „partea” lor, șpăgile fiind de ordinul milioanelor de euro, avocata fiind folosită ca intermediar, o anchetă a celor de la Centrul de investigații Media și RISE Project scoțând în evidență că o parte din terenul luat de Onțanu ca șpagă, cu ajutorul Loredanei Radu, a ajuns la Gabriel Oprea. Terenul de 1000 mp se află pe malul lacului Colentina, vizavi de baza sportivă a lui Dinu Pescariu, pe suprafața respectivă familia lui Oprea ridicând un hotel cu 10 nivele, dintre care 3 sunt la subsol.
Conform sursei citate, în 2007 Onțanu i-a retrocedat o suprafață mare de teren unei persoane ce se numește Tudor Ioan Ionescu, fiind posibil ca el să fie și denunțătorul de la DNA. Din hectarul retrocedat în zona respectivă bărbatul a vândut fictiv 1000 mp avocatei Loredana Radu, care, ulterior, l-a vândut lui Gabriel Oprea, avocata lui Ponta fiind folosită de fostul ministru de interne în mai multe tranzacții de acest gen. Fostul ministru a menționat terenul în cauză în declarațiile de avere pe care le-a completat, dar nu a menționat nimic despre hotel, în decembrie 2011 el hotărând să doneze suprafața de 1000 mp fiicei sale. Evident că a donat și hotelul, iar despre construcție face referire într-o declarație de avere ginerele lui Oprea, Alexandru Marius Tudor, angajat la Autoritatea de Supraveghere Financiare, pentru fostul ministru de interne scandalul cu girofarul folosit abuziv părând deja o glumă în comparație cu explicațiile pe care trebuie să le ofere în dosarul ce o vizează pe „avocata lui Ponta”.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: