Medicul târgujian din dosarul "Steriletul", achitat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv, luni, achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul cunoscut sub numele de "Steriletul", în care sunt judecaţi mai mulţi foşti oficiali din Ministerul Sănătăţii, dar şi un medic din Târgu Jiu, acuzat că i-ar fi mituit pe aceştia.

Este vorba despre achitarea Virgil Remus Baciu, fost consilier personal pe probleme de control al fostului ministru al sănătăţii Daniela Bartoş, a Daianei Elena Druţă, medic primar la Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" Bucureşti, a lui Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Târgu Jiu, și a avocatei Adriana Ileana Deac.

În 2007, DNA i-a trimis în judecată pe cei patru, dosarul vizând modul în care firma medicului Vodislav din Târgu Jiu a furnizat Ministerului Sănătăţii sterilete la preţuri foarte mari în comparaţie cu cele de pe piaţa liberă. Anchetatorii susţin că achiziţiile la prețuri mult mai mari s-au făcut în schimbul achitării unor şpăgi către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Contractul a fost de 747.723,96 RON, prejudiciul fiind de 597.116,80 RON.

Vizualizări: 943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: