Polițiștii gorjeni, instruiți să acorde primul ajutor

Mai mulți polițiști gorjeni au fost instruiți, vineri, de salvamontiști cum să acorde primul ajutor când merg la intervenții. Astfel de acțiuni vor continua, anunță IPJ Gorj, și se adresează, în special, polițiștilor care muncesc în stradă.

“Viața unei persoane aflate în pericol, ca urmare a producerii unor accidente ce provoacă vătămări corporale, depinde, de multe ori, de momentul acordării primului ajutor și priceperea celui care intervine primul la fața locului.

Astăzi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au participat la o sesiune de instruire desfășurată de reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont Gorj, ce a avut ca scop instruirea polițiștilor cu privire la primele măsuri pe care aceștia trebuie să le desfășoare în momentul în care se află la intervenții din care au rezultat victime și care au nevoie de ajutor, în vederea salvării persoanelor aflate în necesitate.

Pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical corespunzător poate să intervină, este imperios ca cei aflați la fața locului să dețină abilitățile necesare acordării primului ajutor în mod corect.

Pregătirea polițiștilor în domeniul intervenției reprezintă o prioritate instituțională, sens în care, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj vor fi organizate și în perioada următoare sesiuni de instruire pe linia acordării primului ajutor de bază, care se adresează, preponderent, polițiștilor ce acționează în segmentul stradal, viața, integritatea corporală și sănătatea persoanelor fiind prioritare pentru noi”, a anunțat IPJ Gorj, într-un comunicat de presă.

Galerie foto


Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: