Noi reguli pentru cei care vizitează rudele internate în Spitalul Județean

Noi reguli la Spitalul Județean privind vizitarea pacienților. Rudele acestora vor putea să-i vadă de trei ori pe săptămână: miercurea, sâmbăta și duminica, în intervalul 15 - 17. 

"Un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi.

De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică foloință); trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor associate activității medicale (dezinfectarea mâinilor îniante și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor. 

Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie și Compartimentului Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul vizitatorilor doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit", a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, însă doar cu o cerere scrisă. 

Vizualizări: 5,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: