Polonia va interzice Twitter și Facebook să blocheze conturi

Oficialii guvernului de la Varșovia au denunțat blocarea conturilor de pe rețelele sociale ale președintelui american în funcție, Donald Trump, și au anunțat că pregătesc o lege pentru a face ilegală o astfel de măsură în Polonia, relatează The Guardian.

„Algoritmii sau proprietarii giganților corporate nu ar trebui să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a scris premierul polonez, Mateusz Morawiecki, pe Facebook, la începutul acestei săptămâni.

Morawiecki a mers chiar mai departe și a comparat dictatura din Polonia de dinainte de 1989 cu felul în care s-a luat decizia de către rețelele sociale pentru eliminarea lui Donald Trump de pe aceste platforme.

„Cenzurarea liberei exprimări, care este de domeniul regimurilor autoritare și totalitare, se întoarce acum într-o nouă formă – un mecanism comercial pentru lupta împotriva celor care gândesc diferit”, a mai scris el.

Trump a fost blocat pe aproape toate rețelele sociale după violențele de la Capitoliu, pe care nu le-a dezavuat în primă fază.

Vizualizări: 776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: