Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Congresul american, ocupat de susținătorii lui Trump. Se aud focuri de armă!

Sute de manifestanți s-au adunat la clădirea Congresului american pentru a boicota validarea victoriei lui Joe Biden. Susținătorii lui Trump au reușit să depășească gardurile de protecție și să spargă baricadele și au pătruns în clădirea Capitoliului. 

Susținătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului, relatează presa americană, Poliția ordonând evacuarea mai multor clădiri.

„Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări. Acum, vedem manifestanţi care atacă Poliţia Capitoliului”, a scris pe Twitter Nancy Mace, republicană aleasă în Camera Reprezentanţilor.

Donald Trump a transmis pe Twitter un mesaj în care le cere susținătorilor săi să „stea liniștiți” și să sprijine forțele de ordine: „Sunt cu adevărat de partea țării noastre”, a scris Trump, fără însă să le ceară manifestanților să se retragă din clădirea Capitoliului.

Martori spun că protestatarii au spart geamurile și au intrat în clădire, iar acolo s-au auzit focuri de armă. Trump, care nu vrea să își recunoască înfrângerea în alegeri, monitorizează situația de la Casa Albă, fiind încă președinte în funcție.

În capitala SUA a fost declarată stare de asediu, fiind mobilizată Garda Națională.

actualizare: O femeie a fost împușcată în piept, anunță CNN, nefiind precizat despre cine este vorba.

actualizare 1: Este posibil să apară și o contramanifestație, la care să participe susținătorii lui Biden, ceea ce ar complica situația.

actualizare 2: Potrivit CNN, mai mulți ofițeri de poliție au fost răniți.

actualizare 3: Lucrările congresului au fost reluate. Zeci de protestatari au fost arestați. Patru persoane au murit.

Foștii președinți american Obama și Clinton califică violențele din Washington drept ”o rușine”, dar nu și ”o surpriză”. Fostul președinte George Bush jr. condamnă „insurgența”.

Twitter și Facebook au suspendat la rândul său temporar miercuri contul lui Donald Trump, la finalul unei zile de violenţe în Capitoliu, pe care susţinătorii preşedintelui în exerciţiu l-au luat cu asalt în încercarea de a împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden în alegeri, relatează AFP.

actualizare 4: Trei persoane au decedat din cauza unor ”urgenţe medicale” în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN. Contee nu a precizat dacă aceste persoane s-au numărat printre cele care au intrat în clădirea Capitoliului. Este vorba despre o femeie şi despre doi bărbaţi.

Revenim cu detalii.

Galerie foto


Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: