Polovragi: Casa reconstruită de voluntari prinde contur după ce a luat foc

Casa familiei din comuna gorjeană Polovragi, reconstruită din solidaritatea localnicilor, prinde contur. Zilele cu soare le-au prins bine muncitorilor care au început deja lucrările. Au turnat șapa și urmează să reconstruiască, locuința astfel încât familia rămasă sub cerul liber să se poată muta în casă. De două săptămâni, oamenii dorm înghesuiți într-o cămăruță, iar doi frați stau mai mult pe câmp cu vitele zi și noapte.

Peste familia Cazacu, din comuna Polovragi, necazul a dat în urmă cu două săptămâni. Un incendiu violent le-a făcut casa scrum în câteva minute și doar o minune a făcut ca focul să nu provoace pagube și mai mari vecinilor ori să facă victime omenești. "Eu eram la poartă. Am sărit repede, au venit și vecinii cu gălețile de apă, dar nu s-a mai putut face nimic. Îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem toți în viață și că nu au luat foc și casele vecinilor. Nu mă așteptam la așa mobilizare din partea oamenilor care au venit să ne ajute fără să ne ceară ceva. Nu ne-am fi descurcat în niciun caz fără ajutor", a mărturisit Ana Cazacu.

În casă locuiau femeia, cei trei copii ai ei și o nepoțică. Acum se îngrămădesc într-o cameră lângă atelierul de fierărie al familiei. "Stăm într-o cameră cu fetele, iar cei doi băieți mai mari merg în câmp cu vitele și stau noaptea acolo cu ele. Este foarte greu, dar ne bucurăm că vedem că ne ajută oamenii", a mai spus femeia.

Primarul comunei a reușit să unească zeci de localnici care ajută cu bani ori cu forță de muncă. Până acum, s-au strâns 30 de mii de lei, sumă la care se va adăuga încă un ajutor din partea primăriei pentru ca locuința să fie gata cât mai repede și familia să aibă din nou un acoperiș deasupra capului. „Nu e un merit al nostru, e un merit al societăţii, al comunităţii pentru că din totdeauna polovrăgenii, unde era un necaz, săreau şi ajutau”, a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Vizualizări: 2,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: