Ventilator nou, la Rovinari. Din fonduri europene!

Investiții importante în Spitalul Orășenesc din Rovinari. Autoritățile locale au reușit să atragă aproape două milioane de euro, bani europeni, pe care i-au investit în aparatură. Un aparat modern și extrem de util în pandemie este un ventilator nou-nouț. În plus, unitatea medicală stă foarte bine și la capitolul personal, după cum spune edilul Robert Filip. Au fost aduși circa 20 de medici la spital, cei mai mulți tineri specializați în străinătate.

Un computer tomograf și un RMN au ajuns la spitalul din Rovinari și urmează să fie puse în funcțiune. Pe lângă aparatură, spitalul are medici noi, tineri care s-au pregătit în străinătate. „Am adus 18 medici. Peste 90% dintre ei sunt tineri. Acoperim toate secțiile și cred că sunt oameni care au venit până de curând la Oftalmologie. Au venit oameni să-și facă operații pentru că avem un tânăr care a venit din Franța. Avem o doctoriță care a fost transferată la Târgu-Cărbunești în această perioadă. a venit din Irlanda. Avem doctori interniști buni care au oameni mereu la ușă. Noi ne-am făcut treaba din punctul de vedere al echipamentelor, am semnat contract de două milioane de euro. Suntem să punem în funcțiune RMN-ul și CT-ul”, a declarat edilul Robert Filip.

În plină pandemie, autoritățile din Rovinari au reușit să cumpere și un ventilator. Tot cu fonduri europene. Investițiile totale se ridică la aproape trei milioane de euro. „Avem și legat de Covid, un ventilator nou, luat pe fonduri plus multe alte lucruri luate în secții. Astăzi, cu buget local cu tot, ajungem la trei milioane de euro. Două milioane și ceva sunt pe fonduri, cu contribuție de 2%, unde am reabilitat absolut toate secțiile din punct de vedere tehnologic. Avem CT, RMN. Toate secțiile sunt dotate cu echipamente noi, toate luate pe fonduri. Am primit o donație de 11.000 de măști, 5.000 de combinezoane și câteva mii de halate”, a mai subliniat primarul din Rovinari.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: