Ponta: Anchetarea alegerilor din 2009, o abureală!

Poziție extrem de interesantă exprimară de fostul premier Victor Ponta în chestiunea anchetării modului în care s-au desfășurat alegerile din 2009, cele pe care Mircea Geoană le-a pierdut și în urma cărora el a putut să preia președinția PSD. Acum deputatul de Gorj crede că inclusiv ancheta vizând arhiva SIPA reprezintă o „abureală”, însă una despre care fostul prim-ministru ar putea ști suficient de multe, mai ales că a fost interimar și ministru al justiției, dar și magistrat, deci la rândul său ar fi putut să aibă un dosar în arhiva respectivă.

Lejeritatea cu care se exprimă parlamentarul de Gorj poate fi pusă însă pe seama locului în care se află deputatul zilele acestea, la câteva mii de kilometri distanță de țară. „Particip la Malta la o reuniune parlamentară a Comisiilor de Afaceri Europene ; subiectele la zi legate de migrație, antiterorism, Brexit, relațiile regionale. (…) Regiunea noastră, Europa, Lumea se schimbă în aceste zile sub ochii noștri - iar noi anchetăm arhiva SIPA și alegerile din 2009 - și acestea sunt lucruri foarte importante, dar așa cum au început riscă să fie doar o «abureală» ( sper să mă înșel eu)!”, comentează fostul premier pe contul său de Facebook.

Ponta trece în revistă o serie de evenimente internaționale importante din ultima vreme, la care România nu a fost reprezentantă nici de președintele Klaus Iohannis, dar nici de premierul Sorin Grindeanu. Unul dintre simpatizanți îl critică însă pe deputat pentru poziția exprimată pe motiv că ar bagateliza două teme extrem de importante, menite să clarifice lucruri esențiale întâmplate în România ultimilor ani, respectiv modul în care s-a decis soarta alegerilor din 2009 și informațiile din dosarele care îi vizează pe magistrații ce dau decizii de condamnare sau achitare a unor persoane. Ponta a avut o reacție la criticile respective, de la Malta transmițând că ar trebui să ne canalizăm energiile pentru proiecte de viitor.

„Cred ca trebuie să ne folosim energiile în special pentru viitor/e foarte bine că anchetăm Arhiva SIPA și Alegerile din 2009, dar îmi este teamă că totul este o piesă slabă de teatru din care nu vom afla nimic important și nu ne va folosi la nimic pt viitor - sper să nu am dreptate și să fie altfel, dar după cum se desfășoară totul acum pare doar o «ciorba reîncălzită» pentru a tine poporul și presa ocupați”, a menționat Ponta.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: