Ponta, boicotat de PSD, validat de PNL

Victor Ponta a fost motivul pentru care parlamentarii PSD şi ALDE, dar şi şefii instituţiilor din Gorj ori prefectul Florescu nu au vrut să onoreze invitaţia primarului Marcel Romanescu de a participa la inaugurarea Sălii Sporturilor. În semn de protest faţă de prezenţa lui Ponta, cei de la PSD ar fi primit „directivă” să nu se prezinte la eveniment.

Doar trei dintre cei şapte deputaţi au venit la inaugurarea Sălii Sporturilor. Este vorba despre Victor Ponta, Alin Văcaru, de la Pro România, şi Dan Vîlceanu, de la PNL. Pentru restul, ordinul ar fi fost clar: Nu au ce căuta lângă Victor Ponta! Cel puţin asta susţin surse din interiorul PSD. Drept dovadă, la eveniment nu au venit nici parlamentarii, dar nici directorii de instituţii puşi în aceste funcţii de PSD.

De prefectul Ciprian Florescu nu încape vorba. De teamă să nu supere pe cineva din Guvern, Florescu a preferat să lipsească şi el. „Domnul prefect poate a fost ocupat cu manifestările organizate pentru Ziua Poliţiei. Parlamentarii nu ştiu de ce nu au venit. Nu este normal ce s-a întâmplat. Este foarte urât. Mă întreb ce vor face parlamentarii din PSD când va merge Victor Ponta la Parlament. Vor ieşi din sală şi îl vor lăsa singur? Nu i-a pus partidul în funcţiile de parlamentari, ci oamenii. Pentru ei, aceşti deputaţi şi senatori ar fi trebuit să fie aici”, a fost mesajul deputatului Alin Văcaru.

 Ponta: O să dispară cum au dispărut şi alţii

Întrebat cu ce a supărat PSD de a ajuns să fie marginalizat în acest mod, Ponta a răspuns: „Poate am vorbit prea mult. Poate i-am supărat că spun adevărul şi ştiu că timp de 15 ani, împreună cu oamenii din PSD, eu am făcut lucruri bune şi acum ei nu mai fac. Oamenii politici vin la evenimente dacă îşi respectă alegătorii. Dacă nu îi respectă şi ascultă de şeful lor de partid, o să dispară cum au dispărut şi alţii”, a spus deputatul Victor Ponta.

 Romanescu: Am primit promisiuni că vor veni

Primarul Marcel Romanescu a explicat că a trimis invitaţii către toate instituţiile din Gorj, către Guvern, Ministerul Tineretului şi către toţi parlamentarii din Gorj. Unii dintre ei chiar i-au promis că vor veni. „Am primit şi promisiuni că vor veni din partea unora dintre dumnealor. Iată că nu au venit. Eu am invitat toţi parlamentarii. Nu puteam să trimit invitaţii doar pentru şase parlamentari şi să nu-l invit şi pe domnul Victor Ponta din moment ce dumnealui a pus o cărămidă la această investiţie. Noi nu l-am apreciat nici pe Brâncuşi la început, nici pe Tătărăscu. Eu îmi propun acum să respect pe toată lumea care face ceva pentru municipiul Târgu Jiu”, a declarat edilul. Aşa s-a ajuns să taie panglica primarul Marcel Romanescu împreună cu deputaţii Victor Ponta şi Dan Vîlceanu.

 „Este un fel de protest”

Senatorul ALDE Scarlat Iriza anunţase cu o zi înainte că nu va fi prezent la inaugurare din cauza că va fi prezent fostul premier Victor Ponta: „Este un fel de protest. Atât eu, cât şi parlamentarii de la PSD, am stabilit să nu participăm la inaugurarea Sălii Sporturilor”.

Ceilalţi parlamentari nu au fost de găsit să explice de ce au recurs la această formă de protest. Alţii şi-au închis chiar telefoanele la insistenţele jurnaliştilor de a obţine un punct de vedere.

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: