Ponta explică de ce își dă cu părerea pe Facebook. Pentru că are „creier”!

Fostul premier Victor Ponta a explicat la sfârșitul săptămânii trecute de ce își dă cu părerea pe diverse subiecte din actualitatea politică, în special, precizările sale fiind făcute, evident, într-o postare de pe contul propriu de Facebook. Deputatul de Gorj spune că are dreptul la o opinie mai ales că argumentele îi vin „din creier, nu din ficat”! „Când îmi spun opinia asupra unui subiect, cea mai stupidă şi inutilă reacţie este «dar tu care .... bla bla»/ eu nu pretind nici că sunt mai bun nici mai deştept decât alţii/ dar am dreptul la opinia mea şi am şi argumente din creier, nu din ficat”, afirmă parlamentarul de Gorj.  

Reacția lui Ponta a venit într-un comentariu pe care acesta îl făcea cu privire la dorința liderilor europeni de a transforma Uniunea Europeană într-o comunitate care să se dezvolte cu două viteze, viteza cea mai mică fiind, evident, pentru țările din est. Occidentalii susțin că depinde doar de ambiția fiecărei țări de viteza pentru care optează, Ponta susținând că el ar prefera să avem un președinte sau un premier care să aibă curajul să dea cu pumnul în masă atunci când negociază cu cancelariile europene. Nu l-a criticat direct pe Grindeanu, dar nici ca o felicitare nu poate fi interpretat mesajul său venit „din creier”. „Aici chiar au dreptate - din păcate/ „nivelul de ambiție” al României în politica europeană este fix ZERO!!! Îl vedeți pe Dl. Iohannis (sau chiar pe Dl. Grindeanu) bătând cu pumnul în masa Germaniei, Franței sau Olandei pentru pozițiile și interesele României? Aș vrea eu! O să rămânem cu cătușele și protestele noastre pro „cătușe”, cu zero oameni de afaceri și companii românești, zero fonduri și proiecte europene, zero inițiative și zero aliați în regiune! Și zău că nu e vina altora, ci doar a noastră”, spune fostul premier.

Laudele lui Ponta
Ponta nu uită să menționeze că el a fost un prim-ministru care a luat decizii contra recomandărilor pe care le primea de la liderii occidentali, asta ducând la o creștere economică ce a asigurat inclusiv creșteri salariale pentru români. „În 2012-2014 firmele româneşti au prosperat, am luat 10 miliarde de euro bani europeni, am închis Acordul cu FMI, am crescut pensii şi salarii şi am redus TVA, deşi Comisia Europeană era contra, am dus România în relaţii foarte apropiate cu toţi vecinii noştri/ faptul că după 2014 s-a ales „un altfel de politică” cred e doar „ghinion” (sau prostie din partea celor care cred că lozincile ţin loc de gândire)!”, mai menționează deputatul de Gorj.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: