Ponta, „mut” în scandalul poliţistului mort în coloana lui Oprea!

Victor Ponta nu a vrut să comenteze în nici un fel situaţia în care se află vicepremierul Gabriel Oprea, după ce un agent din coloana oficială a ministrului de interne a murit în capitală, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată. Preşedintele Iohannis le-a cerut duminică lui Ponta şi Oprea să ofere de urgenţă lămuririle aşteptate de opinia publică. Ieri au fost şi proteste de stradă în Bucureşti pentru demiterea vicepremierului.

Ponta a fost „ferm” în momentul în care, într-o conferinţă de presă, jurnaliştii au insistat să afle de la acesta un punct de vedere cu privire la cele întâmplate, premierul ajungând în cele din urmă să constate că nu o scoate la capăt cu ziariştii, întrebându-se dacă vorbeşte cumva „chineza”. „Am impresia că vorbesc în chineză", a spus premierul, vizibil deranjat de întrebările jurnaliştilor, cu care se înţelesese că dă declaraţii de presă dacă nu abordează subiectul „Oprea”.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină, de 28 de ani, a murit marţea trecută la spital, Poliţia Capitalei dând un comunicat de presă pe această temă de abia în cursul zilei de joi, când scandalul era în toi, iar Ponta şi Oprea nu aveau răspunsuri pentru întrebările primite de la jurnalişti. ”Precizările” Poliţiei Capitalei sunt, de fapt, nişte vorbe aşternute pe hârtie menite să ascundă adevărul sau să îl cosmetizeze, aşa cum se întâmplă de mai mult timp la majoritatea inspectoratelor judeţene de Poliţie din ţară, unde ministrul Gabriel Oprea a impus o selectare foarte drastică a subiectelor pe care instituţia le mediatizează sau prezintă puncte de vedere.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a arătat Poliţia Capitalei, care a menţionat şi că ministrul Oprea ar fi oprit după accident pentru a vedea ce s-a întâmplat cu poliţistul, martori din zonă declarând însă că ministrul de interne şi-a continuat drumul, gândindu-se, probabil, la „interesul naţional”. Moartea agentului a stârnit un val de simpatie pentru acesta şi de proteste împotriva lui Oprea, a cărui demisie este cerută tot mai insistent inclusiv de politicieni, deocamdată acesta continuând să fie în graţiile lui Victor Ponta, pe care, de altfel, l-a şi înlocuit în fruntea Guvernului în vară, când premierul avea probleme de sănătate şi se trata în Turcia.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: