Acuzaţii de prostie şi hoţie între doi primari PNL

Atacuri extrem de dure între doi foşti primari ai comunei Drăguţeşti. Irinel Ungureanu - fost viceprimar cu atribuţii de primar şi Vasile Moşoiu - fost primar cu mandatul încetat pentru probleme penale şi-au aruncat săgeţi în contextul în care Ungureanu a fost exclus joi din PNL. Ungureanu crede că a fost exclus pentru că nu a răspuns comenzilor fostului primar Moşoiu, pe care îl acuză de afaceri pe bani publici. De partea cealaltă, Vasile Moşoiu spune că fostul vice este un mincinos şi că nici măcar nu ştie să scrie.

Irinel Ungureanu, viceprimarul cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti, a fost exclus joi din PNL Gorj. Imediat după excludere, Ungureanu a reacţionat spunând că a fost dat afară pentru că nu a răspuns comenzilor lui Vasile Moşoiu, fostul primar, cu care conducerea PNL Gorj are o relaţie ”aparte”.

Ungureanu a precizat că, dacă ar fi avut o condamnare, poate nu ar mai fi fost exclus, făcând aluzie la faptul că a fost preferat un om cu dosar. ”Cred că, dacă aveam o condamnare, două, cred că puteam să fiu susţinut. Prin faptul că nu am avut condamnări, partidul a decis să mă excludă. Organizaţia locală putea să ia măsuri faţă de mine dacă am greşit eu cu ceva comunei, făceau o şedinţă şi mă schimbau, dar nu se poate lua o decizie direct în BPJ, să mă excludă pentru că nu am răspuns la anumite comenzi. Toţi sunt pe mână”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul exclus.

Fostul primar Moşoiu spune că nu vrea să-i răspundă ”unui mincinos” şi că nu l-a obligat niciodată să facă Ziua Vârstnicilor în restaurantul lui din Drăguţeşti.

„Consumă apă fără să plătească”

Revoltat, fostul vice Ungureanu, îl acuză pe Vasile Moşoiu că din 2008 consumă apă din reţeaua publică a comunei fără a plăti un leu în schimb. ”Nu se poate să-şi bată joc de cetăţenii comunei. Ne trimitea pe noi la poartă la oameni să plătească apa pe care o consumă, eu întreb, dânsul din 2008 şi până în momentul de faţă a plătit vreun metru cub de apă? Cum poţi să mă trimiţi pe mine la poarta omului cu biciul şi tu ca şi conducător al instituţiei să nu-ţi plăteşti? Apa niciodată nu a plătit-o de când e primar, nu i-a citit nimeni apometrul, nu a îndrăznit nimeni şi a avut şi ştrandul şi toate cele, nici nu a avut nimeni curajul să se uite la contor”, a spus Irinel Ungureanu, viceprimarul cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti.

Moşoiu spune că nici nu va plăti vreodată, pentru că el are surse proprii de apă. ”Nu am plătit şi nu o să plătesc niciodată. Complexul de la Drăguţeşti are trei surse de apă, un foraj de 100.000 de euro, modernizat şi alte două surse, două fântâni cu hidrofoare în paralel. Ce să plătesc? Dacă eu am propriile mele surse de apă, ce să plătesc? Ştrandul are o capacitate de 900.000 de metri cubi de apă, ar trebui ca un foraj al comunei să funcţioneze numai pentru mine, cetăţeanul nu ar mai avea timp de trei zile presiune la apă, el nu gândeşte când vorbeşte”, a spus Vasile Moşoiu, fostul primar din Drăguţeşti.

Explicaţia fostului primar nu l-a convins însă pe Ungureanu. ”El are şi aducţiune cu apă trasă din reţeaua publică pe proprietatea lui. El este branşat de la stradă la el acolo, pe cine prosteşte el? Şi eu am două fântâni acasă şi tot sunt legat şi la reţeaua publică. Poate a uitat că toată noaptea mergea pompa de se umplea ştrandul. Dumnezeu e sus, la ce s-a mai branşat în ţeava principală dacă lui nu-i trebuia apa?”, se întreabă Irinel Ungureanu.

Lider PNL, cu telefonul plătit de primărie?

Fostul vice susţine că în acest ultim mandat mai mulţi salariaţi ai primăriei au părăsit instituţia tocmai din cauza presiunilor pe care fostul primar le exercita asupra lor. Ungureanu o dă exemplu pe angajata de la cadastru din cadrul primăriei. ”Şi la nivel de instituţie e un haos aici, au plecat cei mai buni oameni din primărie, Roberta Neluşi de la Cadastru, Ion Covrig, contabilul, din cauza recepţiilor şi presiunilor făcute de fostul primar. Li s-au adus acestor doamne vorbe inimaginabile. Avem numai contracte de colaborare cu anumite persoane”, spune Irinel Ungureanu.

Replica lui Moşoiu nu s-a lăsat aşteptată. ”Ca să afirmi aceste lucruri trebuie să mai ai şi puţină minte. Fata de la Cadastru a plecat, e singura persoană pe care o regret şi de care îmi pare rău că a plecat, dar eu consider că a promovat. A plecat de la primăria Drăguţeşti la primăria Târgu Jiu”, îi răspunde Vasile Moşoiu.

Şi problema abonamentelor la telefonia mobilă a fost tranşată de cei doi foşti aleşi locali. Ungureanu a spus că primăria i-a plătit timp de trei ani abonamentul lui Cosmin Trufelea, lider PNL, deşi acesta nu mai era consilier local. Ultima factură pe telefonul care i-a aparţinut fostului consilier are o valoare de 160 de lei. ”Numărul de telefon al domnului Trufelea este pe lista de consilieri din 2012, cartela nu a ajuns niciodată la primărie, nu era normal ca în 2012 consilierii să predea cartelele, trebuia să merg eu să le strâng?”, se întreabă fostul vice Ungureanu. ”Mă mut din comuna Drăguţeşti dacă demonstrează el că numărul este al domnului Trufelea sau că Trufelea are abonament de la primăria Drăguţeşti. Un inginer din minerit nu s-ar preta la aşa ceva”, a fost reacţia fostului primar Moşoiu.

........................

”Barbu tot timpul spune că Moşoiu e candidatul lui în 2016, păi locomotiva lui a luat-o demult înapoi, el nu mai are nicio şansă de a candida, pentru că e murdărit până la Dumnezeu cu fel şi fel de chestii”.

Irinel Ungureanu

........................

”Ungureanu, în afară de Târgu Jiu şi Rovinari nu a depăşit, nu ştie unde este Ministerul Dezvoltării, nu ştie unde este Ministerul Mediului, nu ştie să facă o adresă către Prefectură. El nu ştie nici să citească. El xerox scrie cu ”cs”. Regret că l-am luat de pe câmp şi l-am adus într-o instituţie”.

Vasile Moşoiu

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: