Ponta răbufneşte la Boc şi îl face „pitic nesimţit”

Victor Ponta a recidivat şi, după ce i-a numit „papagali mincinoşi şi proşti” pe parlamentarii PDL Gorj, l-a catalogat pe premierul Emil Boc „pitic nesimţit”. Presa centrală relatează pe această temă în urma discuţiilor purtate luni între ministrul deputat de Gorj şi liderii centrali ai Partidului Democrat Liberal, pe tema împărţirii posturilor de conducere în minerit şi energie. Între timp, un alt parlamentar PSD, tot de la Gorj, Mugurel Surupăceanu, anunţă că se abţine de la votarea bugetului, semn că în coaliţie lucrurile merg „cum nu se poate mai bine”.

Victor Ponta face ce face şi ajunge din nou pe prima pagină a ziarelor, şi de data aceasta scandalul având legătură cu Gorjul său drag. Parlamentarul social-democrat a fost nemulţumit de rezultatul discuţiilor de la vârful coaliţiei şi, conform relatărilor din presă, ar fi avut o răbufnire la adresa premierului Emil Boc. Sursele citate susţin că Ponta s-ar fi exprimat la adresa prim-ministrului cu expresia „pitic nesimţit”, aluzia fiind făcută şi în contextul scandalului cu „piticul porno” de la Craiova, un personaj tot mai mediatizat în ultima perioadă. Surse din mediul politic susţin, în schimb, că deputatul PSD de Gorj, s-ar fi exprimat în acest fel la adresa şefului său direct din Guvern după şedinţa liderilor centrali ai coaliţiei. Vasile Blaga l-ar fi admonestat pe Ponta după declaraţiile dure făcute cu privire la numirile din minerit şi energie, iar, apoi, pe hol, politicianul domiciliat la Baia de Fier a răbufnit la adresa lui Boc, dar după ce şi-a dat seama că Mircea Geoană nu i-a luat apărarea la şedinţa respectivă.

Parlamentarul-ministru nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma relatările respective. Ponta a mai avut însă astfel de ieşiri la adresa partenerilor din coaliţie, la sfârşitul lunii ianuarie numindu-i pe parlamentarii PDL drept „papagali mincinoşi şi proşti”. Declaraţiile erau făcute tot în contextul negocierilor pentru posturile de conducere din minerit şi energie, posturi care au dus la blocarea relaţiilor şi a negocierilor dintre PDL şi PSD Gorj.

Surupăceanu se abţine de la votul bugetului

Deputatul PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, afirmă că se va abţine de la votul în privinţa bugetului pe anul 2009. Acesta spune că nu are motive nici să voteze contra, dar nici pentru adoptarea bugetului. Parlamentarul social-democrat se declară dezamagit de faptul că procentul alocat pentru cercetare a fost modificat de premierul Emil Boc, în ciuda celor convenite iniţial în coaliţia de guvernare. Surupăceanu spune că el ar fi votat bugetul dacă măcar pensia minimă creştea la 350 de lei de la 1 aprilie. „L-am sunat şi pe preşedintele organizaţiei judeţene, pe domnul Florin Cârciumaru, şi l-am anunţat că eu unul mă voi abţine de la votul în privinţa bugetului. Nu este un vot contra, dar nici unul pentru întrucât nu am motive să votez altfel decât cu o abţinere. Am luat decizia aceasta după ce am constatat că una s-a discutat la nivel de coaliţie şi alta s-a repartizat la nivel de buget. Cercetarea este clar defavorizată, iar asta este în defavoarea ministrului nostru. Hai să înţeleg că e criză şi nu sunt bani pentru dascăli, dar nici pentru pensia aceea minimă- Nu pot să cred că nu putem face un efort ca să nu le dăm oamenilor cei 50 de lei în plus. Noi dorim 350 de lei de la 1 aprilie, iar domnul Boc zice 300 la 1 aprilie şi 50 de la toamnă. Nu mi se par fireşti aceste lucruri, mai ales că eu am promis în campanie că dacă ajungem la putere voi milita pentru aşa ceva. Acum sunt în Parlament şi asta fac”, spune Surupăceanu.

Parlamentarii PDL Gorj votează

Deputatul PDL de Gorj, Cosmin Popescu, care este şi preşedinte interimar al filialei, spune că el şi colegii săi Ion Ruşeţ şi Severus Militaru, vor vota bugetul, chiar dacă şi ei şi-ar fi dorit alte fonduri repartizate în anumite domenii de activitate. Democrat-liberalul spune că atâta timp cât comisiile de specialitate au convenit actuala formulă de buget, iar ea are susţinerea coaliţiei de guvernământ, nu vede motive temeinice pentru care să se abţină de la vot, aşa cum susţine Mugurel Surupăceanu că va proceda. „Evident că şi noi avem motive de nemulţumire, dar, per ansamblu, respectăm o decizie politică luată la nivel de coaliţie. Este o decizie luată mai sus de noi, este avizat bugetul în comisiile de specialitate din Parlament şi, în consecinţă, nu văd de ce să ne abţinem sau să votăm negativ. Este o responsabilitate politică, până la urmă, pe care ar trebui să ne-o asumăm cu toţii.  

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: