Călinoiu susţine că Greblă ştia despre „brânza împărţelii”

PSD Gorj menţine în continuare negocierile blocate cu PDL în privinţa împărţirii posturilor de conducere din administraţia locală. La mai bine de o lună de la primele discuţii despre felul în are cele două partide îşi vor promova oamenii în posturi de conducere nu se înregistrează nici un progres, social-democraţii fiind acum loviţi de grija pentru problemele din minerit şi energie

Preşedintele executiv al filialei, Ion Călinoiu, afirmă că Mircea Geoană mai discută azi pentru ultima dată cu Emil Boc despre şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi a complexurilor energetice de la Turceni şi Rovinari. Liderul social-democrat afirmă chiar că Emil Boc i-ar fi transmis preşedintelui interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, să ia „măsuri” pentru a soluţiona conflictul cu PSD. Cosmin Popescu neagă însă o asemenea informaţie şi spune că PDL aşteaptă PSD în continuare la negocieri. „Nici vorbă despre aşa ceva, iar ca dovadă este exact ce spune domnul Călinoiu. Păi dacă dumnealui afirmă că domnul Geoană mai discută cu premierul sau mai ştiu eu cu cine, atunci mie domnul preşedinte Boc ce să-mi fi transmis. Nu e reală informaţia. Eu şi colegii mei de la PDL îi aşteptăm pe cei de la PSD la negocieri, asta e clar. Până se decid dumnealor, noi ne preocupăm acum să realizăm câteva amendamente la bugetul de stat pentru a atrage fonduri pentru judeţ. Cred că asta contează cel mai mult. Acum se împarte bugetul, iar noi încă discutăm despre cine să fie pe o funcţie sau alta, iar apoi ne vom trezi cu bani puţini şi ne vom întreba din ce cauză”, spune Popescu.

Greblă – „Ce brânză am realizat-!”

Senatorul PSD Toni Greblă a militat şi el într-o conferinţă de presă pentru finalizarea cât mai rapidă a negocierilor, fiind singurul social-democrat care a abordat problema în acest fel. „Ce brânză am realizat-” a întrebat Greblă retoric, acesta fiind de părere că negocierile trebuiau să fie gata până acum, astfel încât PSD şi PDL să fi trecut la treabă şi să guverneze judeţul. Ion Călinoiu susţine însă că Greblă nu este străin de „brânza” PDL, pentru că, în calitate de fost şef la asociaţia patronală Patromin, s-a implicat în împărţirea posturilor din minerit şi energie. Greblă a fost, de altfel, primul politician care a anunţat la începutul lunii ianuarie numele viitorilor directori din minerit şi energie, cu excepţia Complexului Energetic Turceni, unde, în locul lui Ionel Manţog îl anunţase pe Tiberiu Trotea. Colegii săi nu l-au inclus însă în comisia de negociere, aşa cum s-a întâmplat la PDL, unde toţi cei trei parlamentari ai organizaţiei au făcut parte din delegaţia care a negociat cu PSD.

„Programul de guvernare este însuşit de ambele partide. Cele două partide nu au organizat o dezbatere pentru a vedea ce ne propunem să facem. Unii s-au cramponat de nume, alţii de altceva şi ambele partide nu au găsit calea cea mai bună pentru a ajunge la o înţelegere rapidă. Fiecare partid are o comisie de negociere, care ar trebui să vină cu informări pentru ca să putem trece la treabă. Apare Compania Energetică Regională, sau cum se va denumi şi nu e cel mai important lucru dacă Ionescu sau Popescu este director pentru nu ştiu cât timp într-o parte sau alta. Lucrurile acestea trebuie rezolvate într-un termen rezonabil. Trebuie găsit compromisul, negocierile trebuiau terminate mai demult pentru ca azi să fi trecut la treabă. Ce brânză am realizat-!” întreabă Greblă.

Călinoiu – Patromin nu e PSD

Un răspuns i-a venit ieri chiar dinspre colegul său Ion Călinoiu, care a cam dat de înţeles de ce senatorul, care este şi preşedinte al comisiei juridice din Senat, funcţie extrem de importantă, nu a fost inclus în comisia de negociere a PSD. Probabil, Greblă nu ar fi criticat PDL la fel de dur cum o face, de exemplu, Victor Ponta. „Negocierile rămân blocate. Ultima discuţie pe care am avut-o la Slatina cu domnul Geoană a fost că azi are ultimele discuţii. Am înţeles însă că s-a primit ordin şi de către domnul Videanu ca SNLO să revină la PSD şi să negociem cu PDL complexurile pentru că ei şi-au pus oameni şi acolo, dar fără negociere cu noi. În caz contrar este posibilă o trecere a acestora la AVAS şi acolo avem noi oamenii noştri de la PSD şi discutăm altfel. Domnul Greblă nu este străin de brânza aceasta. Ar trebui să-şi schimbe optica pentru că a fost şef la Patromin şi a fost pe acolo. E clar că asociaţia patronală e altceva decât partidul”, spune Ion Călinoiu, semn că şi în PSD numai de consens nu se poate vorbi. Săptămâna trecută mai erau şi alţi social-democraţi de vârf care, „pe surse”, aflaseră că SNLO trece la partidul lor, dar, deocamdată, lucrurile rămân ca la începutul anului, adică blocate, fără să ştim în avantajul cui pentru că tot judeţul rămâne blocat.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: