Puiu Diaconescu şi Maria Moţa – combatanţi într-un nou episod „Crasna”

De abia se stinseseră ecourile „răzbelului” electoral de vara trecută de la Crasna că, ieri, combatantul principal de la PSD Gorj a ieşit la rampă cu declaraţii care mai de care mai fulminante. Cu sau fără voie de la împărăţie, adică de la şefii filialei, vicepreşedintele organizaţiei s-a dezlănţuit verbal după luni bune de tăcere, Maria Moţa trebuind să explice cum de a ajuns Puiu Diaconescu să fie acuzat că ar fi ameninţat-o cu pistolul la scandalul care în curând face anul.

Un scandal mai vechi între doi consilieri judeţeni ai PSD şi PDL Gorj, Puiu Diaconescu şi Maria Moţa, a reizbucnit acum, după ce social-democratul s-a trezit reclamat pentru că ar fi ameninţat-o pe democrat liberală cu un pistol. Faptele s-ar fi produs în timpul campaniei electorale de anul trecut de la alegerile locale în localitatea Crasna, acolo unde, pe data de 4 mai 2008, a fost înregistrat un incident între membri marcanţi ai celor două partide. Diaconescu şi Moţa au fost implicaţi în scandalul respectiv, democrat-liberala fiind acuzată că l-ar fi tras de cravată pe vicepreşedintele PSD Gorj, în urma unei dispute verbale izbucnite între cei doi. Cam cu asta a rămas lumea în cap, mai ales că vicepreşedintele social-democrat, deşi nu îl ajută vocea, a reuşit să repete ideea respectivă până când peste întregul scandal se aşternuse liniştea.

Amintiri social-democrate de la Crasna

Linişte a fost până ieri, când Puiu Diaconescu a apărut în conferinţa de presă a PSD Gorj pentru a-şi vărsa năduful strâns în atâtea luni. Interesant este că, până acum, doar Victor Ponta a mai avut parte anul acesta la PSD Gorj de o singură conferinţă de presă. În rest, nimeni de la filială nu s-a întâlnit faţă în faţă cu jurnaliştii pentru a răspunde la întrebări sau pentru a-şi spune oful, aşa cum a făcut-o, mai înainte, Ponta, iar ieri Diaconescu. Consilierul „judeţan” afirmă că Maria Moţa, fostă şefă a Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, l-a reclamat pe el şi pe soţia sa pentru că ar fi ameninţat-o cu arma. Plângerea a fost depusă vara trecută, la 58 de zile după data producerii incidentelor de la Crasna, termenul legal de depunere a plângerii fiind de 60 de zile. Diaconescu susţine că a aflat de abia recent despre existenţa plângerii respective, motiv pentru care şi el va depune o plângere împotriva lui Moţa pentru denunţ calomnios. Consilierul judeţean PSD declară că nu a ameninţat-o niciodată cu arma pe colega sa de la PDL, mai ales că el nu are armă, iar după incidentul din data de 4 mai 2008 nimeni nu a vorbit vreodată despre vreun astfel de episod.

„Am încercat tot ce a fost omeneşte posibil ca să nu ajungem la acest scandal şi vreau să precizez că declaraţiile mele nu au legătură cu blocajul negocierilor dintre PSD şi PDL Gorj. E o coincidenţă, îi putem spune aşa. Am crezut anul trecut că tot scandalul s-a oprit, mai ales că discutasem şi cu oameni din PDL Gorj, inclusiv cu domnul Ionel Manţog, şi cu colegi de-ai mei de partid, că ce a fost atunci a fost şi gata. Era campanie electorală, a fost ceva pe acolo, nu ne mai reclamam şi gata. Singura care nu a vrut văd că este Maricica. Ea a primit atunci o amendă de 1400 de lei, mai are două plângeri penale depuse inclusiv de primarul de la Crasna. În fine, acum, în ianuarie am aflat că sunt acuzat că aş fi ameninţat-o pe don’şoara Maricica cu pistolul, eu care nici nu am armă. Am aflat din întâmplare de plângerea ei, aşa cum am auzit că vrea să devină iar secretar de stat prin Ministerul Muncii. Păi cine, ea, care la aproape 40 de ani nici nu e măritată şi nici nu are copii, ea  să reprezinte interesele femeilor cu copii?”, spunea ieri Diaconescu. Pe scurt, cam asta ar fi declaraţia consilierului judeţean PSD, pentru că, pe larg, ar mai fi muuuulte de relatat…

Moţa spune că altele sunt manevrele

Maria Moţa a declarat, la rândul său, că plângerea sa este pentru calomnie şi insultă şi nu vizează o ameninţare directă formulată de Diaconescu la adresa sa. „A zis în timpul disputei de la Crasna că scoate pistolul şi trage dacă nu mă potolesc şi asta am menţionat şi în plângere, dar nu am susţinut că m-ar fi ameninţat cu pistolul ca şi obiect. Aici este vorba despre alte presiuni, menite să-i intimideze pe judecători şi care ţin şi de blocarea negocierilor dintre PSD şi PDL la nivel local”, afirmă Moţa. Consilierul judeţean PDL nu ezită însă să dezvăluie şi o faţă nevăzută a politicii din Gorj, aceasta declarându-ne că preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a încercat să o „împace” cu Puiu Diaconescu. De asemenea, actuali sau foşti colegi de partid i-au cerut „ciocu mic”, lucru pe care Moţa nu pare dispusă să-l facă.

„După ultima şedinţă de Consiliu Judeţean am fost chemată la Ion Călinoiu în birou şi m-am dus pentru că nu ştiam despre ce era vorba. Oricum era pentru prima dată când treceam prin biroul preşedintelui, iar când am ajuns acolo l-am văzut pe Puiu Diaconescu şi pe Andrei Maioreanu. Am vrut să ies, dar Călinoiu mi-a spus să mergem în spate, la separeu, şi acolo mi-a cerut o împăcare. I-am spus că eu nu mă împac, ci că voi lăsa instanţa să decidă. Acum îmi spune mie Diaconescu că sunt penală pentru că e dosarul în recurs şi trebuie să se dea şi sentinţa. Presiunea e pe completul de judecători, ca să fie clar. Treaba cu pistolul din dosar se ştia de mult, dar acum e un interes ca să devină publică. Este şi presiunea aceasta a negocierilor blocate dintre PSD şi PDL, mai e şi conflictul cu Victor Ponta. Sunt o victimă a războiului dintre cele două partide, dar nu am ce face. Ei l-au propus ca martor în proces pe poliţistul care m-a amendat. Cum vi se pare asta? Să fac eu pace cu Puiu Diaconescu- Niciodată, deşi în politică ştiu că nu e bine să spui acest cuvânt. Păi el le-a promis în campanie şi lui Pantelimon Manta şi lui Gheorghe Mitescu câte 2000 de voturi, că le dă de la PSD, dacă mă conving ei să mă împac. Ei amândoi nu au luat nu 4000 de voturi, ci 400 la Crasna, deşi m-au sunat amândoi şi mi-au cerut să fac pace. În privinţa lui Călinoiu i-am spus în faţă că nu fac pace, mai ales că el este unul dintre cei care l-au băgat pe Mischie la puşcărie. Nu pot să uit că atunci când îl căutau în 2005 să îl aresteze era la noi la barou şi se ascundea Mischie printre avocaţi ca să nu fie găsit şi tot timpul îl înjura pe Călinoiu şi spunea că el l-a trădat. Lor li se pare că stăpânesc lumea şi nu am decât să-i las să creadă lucrul acesta, dar pace nu voi face pentru că aştept să se pronunţe instanţele”, declară Maria Moţa.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: