Ponta şi-a şters o postare despre cum am devenit „slugi” în UE!

Fostul premier Victor Ponta a încercat să joace cartea naționalismului într-o postare pe contul său de Facebook, el explicând aici despre cum au reușit să devină românii „slugi” în Uniunea  Europeană, postarea respectivă nemairegăsindu-se însă ieri pe rețeaua de socializare, cel mai probabil ea fiind ștearsă.

Vorbele deputatului de Târgu Jiu au fost preluate însă de agențiile de știri care au relatat despre punctul de vedere exprimat de fostul prim-ministru. "Ne comportăm noi însă în Uniunea Europeana ca o putere economică medie, cu o populație și o poziție geopolitică importantă, imposibil de neglijat în actualul context internațional?!? Răspunsul este categoric NU - ne comportăm ca niște slugi și suntem tratați ca atare! Și nu din vina străinilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - înjură și sabotează România ca să primești bani, funcții și sprijin "din afară", a scris Ponta pe rețeaua de socializare în postarea pe care a scos-o ulterior de pe contul său.

Fostul premier a descoperit acum nu doar că suntem „slugi” în UE, deși nu a vorbit despre așa ceva cât a fost în fruntea Guvernului, ci și că vom deveni dependenți de importurile de energie, „șandramalele” din România fiind în pericol de a dispărea de pe piață. „Ne grăbim să închidem repede repede toate capacitățile de producție de energie electrică din Vestul României doar ca să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania și Banat din Ungaria, Cehia și Slovacia (cu care am fost obligați să facem piața comună regională)”, mai scrie Ponta în postarea făcută dispărută.

Pe pagina sa de socializare fostul premier a făcut loc, în schimb, unei alte postări, în care se laudă că a reușit „reforma structurală” a sectorului energetic românesc. Operațiunea respectivă a presupus mii de disponibilizări în domeniu, dar despre ele Ponta nu suflă o vorbă, fiind prea ocupat să promoveze cifre care să îl facă mai „votabil” în rândul alegătorilor care îi urmăresc și apreciază postările. Pentru ca sectorul energetic să fie în continuare competitiv pe piață fostul premier a întocmit o listă cu „direcțiile strategice” pe care trebuie să le urmeze și actualii guvernanți.

Prima dintre acestea e reprezentată de „salvarea și eficientizarea producției de energie pe cărbune”, de parcă Guvernul pe care l-a condus până anul trecut nu a avut la dispoziție trei ani ca să facă lucrul acesta. Ponta vorbește și despre „continuarea investițiilor companiilor chineze la Cernavodă, Rovinari și Tarnița”, ca și cum în ultimii trei ani i-ar fi oprit cineva pe chinezi să nu dezvolte investițiile respective. După ce prezintă și alte „direcții strategice”, Ponta explică și cum va reuși el să susțină proiectele respective de pe „tușă”, că în fruntea Guvernului a avut trei ani la dispoziție pentru a dovedi ce poate.

 „Black Sea Regional Projects se va implica activ în promovarea din zona neguvernamentala a acestui obiectiv fundamental care este independența energetică!”, mai spune Ponta, referindu-se la asociația pe care a înființat-o  și care a fost recunoscută săptămâna aceasta de instanțele de judecată.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: