Încă o organizaţie PNL pe cale de destrămare

Organizaţia PNL de la Bumbeşti Piţic stă pe un butoi de pulbere. Asta după ce conducerea de la nivel judeţean a impus un candidat la primărie, care nu face parte din organizaţia locală. Este vorba despre Irina Cojocaru, care abia la sfârşitul anului trecut şi-a făcut buletin de Bumbeşti Piţic. Consilierii PNL spun că-l susţin pe actualul viceprimar, Viorel Săpun, şi sunt dispuşi să facă echipă cu acesta în condiţiile unei candidaturi ca independent.

Consilierii PNL de la Bumbeşti Piţic s-au revoltat când au aflat că Irina Cojocaru este candidatul la primărie, în defavoarea actualului viceprimar, Viorel Săpun. Irina Cojocaru ar urma să fie validată în Biroul Judeţean de joi, fără să se ţină cont de propunerea organizaţiei locale. „La noi apele sunt foarte tulburi. Propunerea organizaţiei este domnul viceprimar. Nu ştim cine a propus-o pe doamna Cojocaru. Refuz să cred că doamna Cojocaru va fi validată de conducerea PNL Gorj. Ar fi o mare dezamăgire, noi mergem în contiuare cu domnul Săpun. Pe doamna Cojocaru n-o cunoaşte nimeni, nu face parte din organizaţia locală a PNL, nu a făcut niciodată echipă cu noi, dumneaei şi-a făcut buletin de Bumbeşti Piţic la sfârşitul anului trecut. Poate a activat în organizaţia municipală, la mine nu a venit cu nici o cerere de înscriere în organizaţia locală”, a declarat Viorel Popescu, preşedintele PNL Bumbeşti Piţic. Acesta susţine că nu este normal să se treacă peste propunerea organizaţiei locale. „Dacă nici noi nu cunoaştem realitatea din teren atunci cine”, se întreabă Viorel Popescu.

Săpun: Nu exclud o candidatură ca independent
Viorel Săpun, viceprimarul comunei Bumbeşti Piţic, crede că eventuala candidatură a Irinei Cojocaru va destrăma organizaţia locală. „Această doamnă nu are nici o legătură cu organizaţia locală. Eu voi candida oricum pentru că ştiu ce vor oamenii, sunt pe teren de 4 ani. PNL Bumbeşti Piţic se va pulveriza. Nu am ştiut nimic de această mişcare, nu a ştiut nimeni nimic de această candidatură. Cu această doamnă, căzută din stele, pentru PNL, Primăria Bumbeşti Piţic este o carte pierdută din start. Iniţial, am crezut că este o glumă şi am luat-o ca atare”, a declarat Viorel Săpun. Acesta crede că Irina Cojocaru este susţinută de Octavian Lupulescu. „Domnul Dan Vâlceanu ne-a spus să facem noi propunerea, ulterior a zis că se face sondaj, iar acum au venit şi ne-au impus-o pe această doamnă. Din câte am înţeles, dumneaei este susţinută de domnul Lupulescu. Mă aştept să se ia măsuri împotriva mea, dar eu nu renunţ la candidatură, voi candida chiar şi din postura de independent”, a mai precizat Viorel Săpun.
VALIDARE
Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a confirmat că validarea candidatului la Primăria Bumbeşti Piţic urmează să aibă loc în şedinţa de joi. „Noi cerut ca organizaţia locală să vină cu cea mai bună variantă. Aşteptăm un proces verbal, avem reprezentanţi de zonă, pe Puiu Diaconescu şi pe primarul Leuştean. Toţi trebuie să se consulte şi să vină cu o propunere clară. Ne dorim ca joi să validăm cât mai mulţi candidaţi”, a declarat Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 2,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: