Demisii anunţate pe Facebook în ALDE Gorj

ALDE Gorj, alianţa la care senatorul Dian Popescu a fost numit copreşedinte, a anunţat, pe Facebook, faptul că 28 de persoane părăsesc formaţiunea politică. Marius Borcan, copreşedinte ALDE Gorj, a declarat însă că pe masa lui nu a ajuns nicio demisie şi că cei care comentează la venirea lui Popescu în formațiunea politică ar trebui să lase orgoliile de o parte şi să pună osul la muncă. Între timp, Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, îşi manifestă deschiderea de a-i primi în partid pe nemulţumiţii din ALDE.

Tot Biroul Politic Judeţean al PLR Gorj şi-a anunţat ieri pe Facebook demisia din toate funcțiile deţinute în ALDE, motivând că echipa nu poate construi în Gorj cu rebuturi şi reşapaţi politic, făcând referire la senatorul Dian Popescu care a fost numit luni copreşedinte al ALDE Gorj. “ALDE nu poate construi în România doar cu rebuturi şi reşapaţi politic! Ne pare rău, domnule Tăriceanu, dar în aceste condiții tot ce înseamnă PLR din Biroul Județean Gorj își depune demisiile din toate funcțiile deținute și din calitatea de membru de partid. De asemenea, conducerile organizațiilor Târgu-Jiu, Motru și altor 14 localități își depun demisiile. Astăzi vor fi prezentate co-președintelui Borcan un numar de 24 de demisii. Este foarte greu să construiești și foarte ușor să dărâmi ceea ce ai construit!!”, este mesajul postat pe pagina de socializare.

Numai că demisiile anunţate nu au ajuns la Marius Borcan, copreședintele ALDE Gorj. Acesta a declarat la un post de radio local că a vorbit cu fostul copreședinte Radu Angheloiu și că acesta i-ar fi spus că are câteva demisii scrise, dar pe care nu le-a văzut cu ochii lui. Borcan le-a sugerat membrilor de partid să lase orgoliile și să pună mâna pe treabă căci alegerile bat la ușă. ”Până în prezent nu am primit nicio demisie și până la urmă aceste demisii nu trebuie să ajungă la mine. Eu am avut o discuție cu Radu Angheloiu, mi-a zis că are câteva demisii scrise, are foi, nu cunosc.  Noi vom organiza astăzi o ședință de birou, va participa și copreședintele Dian Popescu și vom vedea. Pe rețelele de socializare fiecare scrie ce vrea. Deocamdată, Dian Popescu este senatorul României, a fost numit luni în Biroul Politic Național copreședinte ALDE Gorj și de aici înainte nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să punem mâna la treabă, să obținem ceea ce ne-am propus”, a spus Marius Borcan, copreședinte ALDE Gorj.

Nemulţumiţii au loc la PNL

Dian Popescu va organiza joi primul Birou Judeţean, după preluarea organizaţiei. „Nu ştiu cine sunt demisionari şi nici nu mă interesează. Eu voi organiza joi prima şedinţă de birou împreună cu copreşedintele Borcan. Vom completa Biroul Politic Judeţean şi vom împărţi sarcini fiecărui membru, urmând să facem şi împărţirea pe zone. În maxim o lună, vom valida candidaţii pentru alegerile locale”, a declarat Dian Popescu.

Copreședintele Partidului Național Liberal, Dan Vâlceanu, se arată interesat să preia nemulțumiții din ALDE Gorj. ”Sunt persoane care au anunțat că vor pleca de care noi suntem foarte interesați. Din punctul meu de vedere, aceste persoane ar putea aduce un plus în PNL dacă vor dori să vină. Am stat de vorbă și cu Tudor Barbu și cu Octavian Lupulescu și noi îi dorim în echipă”, a spus Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj.

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: