Ponta zice că a demisionat din fruntea Guvernului la pachet cu „mincinosul” de Dragnea

Noi explicaţii vin din partea lui Victor Ponta în privinţa retragerii sale din fruntea Guvernului în noiembrie 2015, dar şi după ce Liviu Dragnea şi-a reînnoit mandatul de şef al PSD fără să fie organizate alegeri. Într-o intervenţie pe care a avut-o la Realitatea TV, singurul post care nu a fost admis la Congresul PSD de la sfârşitul săptămânii trecute, deputatul de Gorj a explicat că hotărârea sa de a demisiona din poziţia de prim-ministru a fost luată după o consultare cu Dragnea, care tocmai plecase din funcţia de vicepremier, după condamnarea primită în dosarul „Referendumul”. Ponta afirmă că a vrut să demonstreze că PSD nu e condus de „penali”, dar în cele din urmă partidul are în fruntea sa un preşedinte care numai de emoţii penale nu este scutit.

„Eu am discutat atunci cu Liviu Dragnea, care tocmai fusese condamnat în dosarul «Referendumul», şi renunţase la funcţia de preşedinte executiv al partidului. Eu i-am spus, aşa cum tu ai făcut-o, cred că a fost corect, aşa voi face şi eu, voi renunţa la funcţia din partid şi din Guvern. Hai, să arătăm că PSD nu este condus de inculpaţi. Noi atunci ne-am înţeles: Rovana Plumb va fi preşedinte al partidului şi chiar prim ministru. Dragnea mi-a zis: foarte bună ideea. Eu am venit şi am demisionat, pentru că mi s-a părut normal. El ne-a minţit pe toţi şi o va face în continuare”, a declarat Ponta la postul de televiziune amintit.

Anterior, deputatul a mai dezminţit şi acuzaţiile ce priveau susţinerea pe care i-a acordat-o Laurei Codruţei Koveşi în fruntea DNA, susţinând că, de fapt, tot Dragnea ar fi sprijinit-o şi pe aceasta, în ultima vreme Ponta „clarificând” mai multe astfel de probleme, în urma explicaţiilor oferite de el reieşind că doar şeful actual al PSD e responsabil de fapte care i-au fost imputate lui până acum.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: