Popeangă întrevede două PSD-uri după Congres

Retragerea lui Ion Iliescu din toate funcţiile pe care le avea în PSD a pus pe gânduri liderii acestui partid. Deputatul PSD de Gorj, Vasile Popeangă, după discuţiile avute cu colegii săi din Parlament şi din câteva organizaţii, spune că "există posibilitatea unei scindări" a partidului după Congresul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Congresul din 20 februarie va fi un moment de cotitură în evoluţia partidului pentru următorii ani, susţine Vasile Popeangă. "Eu nu spun că se va şi întâmpla aşa ceva, dar spun că există posibilitatea unei scindări. Sunt foarte mulţi nemulţumiţi, de la preşedinţi de organizaţii şi simpli membri, până la parlamentarii partidului şi cred că se va vorbi despre aceste lucruri şi la Congres. Pentru partid este un moment de cotitură, deşi unii sunt cam indiferenţi şi nu îşi dau seama cât de greu este momentul acesta. Mie unul mi-e greu să cred în coincidenţe întâmplătoare, ca să mă exprim aşa", declară Popeangă.

Deputatul social-democrat spune că retragerea lui Ion Iliescu din toate funcţiile deţinute în partid complică şi mai mult situaţia din PSD. "Ion Iliescu are electoratul său fidel de 20 de ani şi, indiferent de ceea ce spun unii sau alţii, PSD a fost votat şi pentru că l-a avut pe domnul Iliescu în mijlocul său. Am înţeles că domnia sa a fost nemulţumit de modul în care se va vota conducerea partidului, respectiv, votul pe listă şi eu cred că nu este modalitatea cea mai bună. Vor fi 3-4 echipe care se vor concura, dar va câştiga una singură. Ce se va întâmpla cu restul, care sunt şi ei oameni de valoare-", declară Popeangă.

Retragerea lui Iliescu, o pierdere

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, apreciază şi el că retragerea lui Ion Iliescu a fost generată de modul în care s-a decis să fie acordat votul pentru echipa care va conduce partidul. Conform acestuia, Iliescu nu a agreat votul pe listă încă de la întâlnirea de luni a CExN. "Dânsul a considerat că votul simplu era cel mai bun şi democratic pentru alegerea viitoarei echipe de conducere. Votul pe listă a nemulţumit foarte mulţi colegi, deşi aceasta a fost varianta votată în cele din urmă. Eu regret hotărârea domnului Iliescu şi o consider o pierdere grea pentru partid. Faptul că dânsul se retrage acum, înainte de Congres, nu înseamnă decât că, în timp, domnia sa a acumulat foarte multe nemulţumiri pentru a ajunge la o astfel de decizie", afirmă şi Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: