Poprire pe contul unor prostituate din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu vrea să recupereze de la şapte prostituate suma de 80.000 de lei, constând în amenzi neachitate. Autorităţile au pus sechestru pe conturi, iar dacă nu recuperează banii, le vor pune pe prostituate la muncă în folosul comunităţii.

Printre debitorii aflaţii în bazele de date ale Direcţiei Publice de Venituri din Târgu Jiu se numără şi câteva prostituate. Autorităţile admit că nu este chiar uşor să recupereze sumele aferente amenzilor de la această categorie de persoane. Atunci când nu există nicio şansă pentru a încasa aceşti bani, autorităţile locale dispun transformarea amenzilor în muncă în folosul comunităţii. „Erau şase cazuri în cursul anului trecut şi a mai apărut un caz anul acesta.  Datoriile acestora erau de circa 80.000 lei. Au fost sume foarte mari, la două cazuri le-am făcut poprire pe cont şi le-am încasat, celelalte cazuri sunt în situaţie de insolvabilitate, este chiar o persoană care şi-a făcut domiciliul la o cunoştinţă care nu poate fi găsită. În continuare este sancţionată, dar nu am putut-o identifica acolo, pentru că nu locuieşte. S-au făcut şi pentru aceste persoane dosare de transformare în muncă în folosul comunităţii. Pentru unele persoane există chiar şi sentinţă”, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Aşadar, prostituatele vor putea fi văzute în curând tot pe centură, dar de această dată vor presta altfel de activităţi, de curăţenie, vopsitorie, etc., în funcţie de pregătirea acestora.

Alţi debitori

În total, anul trecut au prestat muncă în folosul comunităţii câteva zeci de persoane. Cei care nu au venituri trebuie să presteze astfel de activităţi pentru achitarea amenzilor. „La munca în folosul comunităţii, din 2010 se aplică această lege, am avut 120 de sentinţe, 80 dintre ele sunt doar dintre 2013. Executate au fost 81 din care 26 anul trecut”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: