Portretul lui Brâncuși dublu vandalizat din Parcul Central, încă nesupravegheat video

Pictura murală a lui Constantin Brâncuși din Parcul Central nu beneficiază nici acum de monitorizare video, deși poate fi oricând, din nou, ținta vandalilor.


Portretul a fost vandalizat până acum de două ori, între cele două incidente fiind o distanță mai mică de un an. Primul act de vandalism a avut loc în decembrie 2020, iar al doilea în noiembrie 2021.


După a doua vandalizare, în noiembrie anul trecut, primarul municipiului Târgu Jiu declara că nu va mai permite astfel de fapte și că a luat hotărârea ca opera să fie supravegheată video:
"Având în vedere faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu numeroase astfel de acte de vandalism, am luat hotărârea ca operele din oraş să beneficieze de supraveghere video. Totodată, voi cere Poliţiei Locale mai multă implicare în ceea ce priveşte prevenirea acestor fapte. Nu voi permite celor certaţi cu legea să-şi facă de cap prin oraş, mai ales acum când au debutat o serie de proiecte ample, menite să schimbe înfăţişarea municipiului."


Însă timpul a trecut de la această declarație, iar pictura murală nu beneficiază nici acum de paza camerelor video.


Opera a fost realizată în cadrul primei ediții a festivalului de artă stradală Strad'Art, de către artistul Kero Zen, fiind printre primele opere care au prins contur în anul 2019.


Tocmai ce s-a încheiat a patra ediție a festivalului Strad'Art. Primarul a scris apreciativ despre operele realizate în cadrul acestei ediții, însă a uitat afrmația cu privire la portretul mural al sculptorului Constantin Brâncuși realizat în cadrul aceluiași festival.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: