Postul de arhitect şef al judeţului Gorj, greu de ocupat

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos din nou la concurs postul de arhitect şef al judeţului Gorj. Postul este vacant de multă vreme, iar aceasta este cea de-a treia încercare, din ultimul an, a autorităţilor de a promova o persoană în această funcţie.

Potrivit autorităţilor judeţene, specialiştii nu sunt interesaţi de acest post, important de altfel. „Este vacant, ocupat temporar, prin delegarea atribuţiilor de serviciu către un şef de serviciu. Din păcate, nimeni nu vine. Pentru că sunt foarte puţini arhitecţi în ţară şi nimeni nu vine pentru un salariu de 4000-5000 lei, asta în condiţiile în care pentru o ştampilă sau pentru un proiect ia, poate, de 10 ori mai mult”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Autorităţile judeţene cred că legea ar trebui schimbată, astfel încât la concursurile pentru astfel de posturi să poată aplica şi absolvenţii de studii superioare specializaţi în construcţii civile şi industriale, nu doar de arhitectură.

Cei care doresc postul trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite în domeniul arhitectură sau urbanism, cu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului. Mai au nevoie şi de atestat emis de Registrul Urbaniştilor din România şi de o vechime în specialitatea studiilor de minimum 3 ani. Dosarele de candidatură pot fi depuse până în data de 24 aprilie. Concursul va debuta cu proba scrisă, programată pentru data de 10 mai. Data la care candidaţii, dacă vor exista, vor susţine interviul va fi stabilită ulterior.   

Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: