Nu-i mai place galbenul! Primarul din Motru vrea să revopsească băncile din parcuri

Administraţia locală din Motru şi-a propus să modifice aspectul mobilierului urban din oraş. Primarul Gigel Jianu vrea să vopsească în nuanţa wenge atât băncile din parcuri şi din zona blocurilor, cât şi coşurile de gunoi.

Băncile şi coşurile de gunoi din Motru sunt în prezent de culoare galbenă. „Este o culoare care se murdăreşte uşor”, spune primarul Jianu, care este hotărât să folosească o nuanţă mai închisă. „Reparăm şi revopsim, bineînţeles că în viitor, nu ştiu cât de apropiat sau cât de îndepărtat, intenţionăm să şi înlocuim o parte din mobilierul stradal, pentru că este foarte vechi, demodat şi sunt destul de multe variante, mai moderne, mai aspectuoase. Băncile şi coşurile de gunoi vor fi vopsite într-o culoare care mi s-a părut destul de potrivită, am testat pe câteva în jurul primăriei, toţi cetăţenii care au fost întrebaţi au apreciat lucrul acesta şi atunci am demarat o acţiune la nivelul oraşului Motru. Până la sfârşitul anului, toate băncile şi toate coşurile de gunoi vor avea o culoare wenge”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Wenge e numele unui tip de lemn, cu nuanţe diferite, de la negru până la ciocolatiu. În mod normal, termenul este acceptat ca definind un finisaj închis la culoare, cu variaţii între nuanţe de roşu şi negru în care se distinge clar fibra lemnului.

Revopsirea băncilor şi coşurilor de gunoi se va face cu bani de la bugetul local, investiţia făcând parte din programul de înfrumuseţare a oraşului pe acest an. Lucrările vor fi efectuate de angajaţii Direcţiei Publice, condusă de Tudor Dobrică, fostul viceprimar al localităţii. „Suma nu este nici mare, nici mică, dar vom reuşi să o suportăm. Vine în sprijinul Direcţiei Publice, societatea cu care facem aceste lucrări. În total, vom cheltui vreo 30 de mii de lei”, a mai spus primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: