Posturi plătite cu 6.000 lei. Selecţie de dosare

Ministerul Educației Naționale anunță organizarea selecției pentru ocuparea a 64 de posturi de consilieri școlari în cadrul proiectului POCU INTESPO – „Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”. În Gorj sunt disponibile două astfel de posturi, pentru care salariul brut este de 6.011 lei.

Proiectul finanţat din fonduri europene presupune, în linii mari, identificarea a cel puţin 200 de mii de tineri, cu vârste între 16 şi 24 de ani, care nu au reuşit să se integreze pe piaţa muncii şi care nu sunt cuprinşi în programe de educaţie sau formare. Dintre aceştia, 160.000 vor fi înregistraţi în baza de date a Serviciului Public de Ocupare şi vor beneficia de informare şi consiliere profesională, incluzând obligatoriu şi profilarea, ca parte componentă a acestei activităţi, fiind astfel pregătiţi pentru angajare.

Cei interesaţi de posturi pot depune, la Ministerul Educaţiei Naţionale, un dosar de selecţie, până pe data de 20 august, ora 16.30. Pot participa candidaţi cu studii superioare şi disponibilitate de deplasare în teritoriu. Constituie avantaj experienţa de lucru în relaţia cu grupurile dezavantajate, în eventualitatea în care punctajul obţinut este egal cu al altui candidat.

Selecția constă în două etape: verificarea eligibilității dosarelor și elaborarea unui eseu de tip argumentativ care să reflecte viziunea unei activităţi de consiliere şcolară pentru publicul NEETs (tinerii sub 25 de ani care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă), părinţi, rude şi persoane care pot influenţa evoluţia tânărului, măsuri active și/sau alte servicii precum și îndrumare spre programul național „A doua șansă”.

Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 2 septembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 5,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: