Ingredientul care trebuie pus în cafea ca să nu mai fie amară

Cafeaua cu diverse arome este preferată de tot mai mulţi români, dar aceasta poate fi preparată şi acasă. Nu trebuie să apelaţi la toppinguri și zaharuri cu arome pentru a bea o cafea bună, ci la un ingredient aflat în orice bucătărie, scorţişoara.

Există modalități alternative prin care se poate face cafeaua mai puțin amară și fără a apela la zahăr. Astfel, există un ingredient, ce pare să fie uitat de români, care nu numai că atenuează amăreală cafelei, în plus, îi intensifică și aroma. Banalul ingredient uitat de români, care face ca o ceaşcă de cafea să nu mai fie așa de amară îl are toată lumea în bucătărie şi este vorba despre banala scorțișoară.

Aceasta nu doar că elimină amărăciunea dintr-o ceașcă de cafea, însă îi va scoate în evidență și aroma. Astfel, nu vei mai avea nevoie de zahăr și te vei putea bucura în continuare de licoarea ta preferată dimineață de dimineață.

Scorțișoara în cafea este o opțiune foarte populară iar multe dintre magazine și cafenele pun condimentul la dispoziția clienților pentru a adăuga pudra puternică în ceașca lor de cafea.

Scorțișoara este o alternativă minunată atunci când vrei să reduci consumul de zahăr. Nu numai că miroase foarte bine, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. În comparație cu zahărul, scorțișoara are foarte puține calorii, este mult mai ușoară decât orice sirop, este naturală, are un gust bun și oferă un ajutor pentru cei care caută să aibă un stil de viață sănătos.

Se poate folosi scorțișoară măcinată sau sub formă de baton pentru a o adăuga în cafea, însă cea pudră tinde să fie cea mai indicată, întrucât se va dizolva mult mai rapid.

Vizualizări: 2,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: