Prefect: 10% din școli au acele nenorocite de WC-uri turcești

În plină pandemie, multe școli din județul Gorj au rămas tot în urmă. Nici acum nu există canalizare ori apă curentă, iar toaletele sunt aceleași de pe vremea bunicilor. Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, a explicat că aproximativ 10% din unitățile de învățământ se confruntă cu această problemă.

Două unități școlare nu au aviz de la inspectorii de sănătate publică pentru a putea funcționa, dar mult mai multe școli au fost redeschise cu aceleași probleme. Nu au apă curentă și nici nu sunt racordate la canalizare, iar copiii nu au unde să se spele pe mâini, un lucru esențial mai ales acum, în plină pandemie.

Prefectul Cosmin Pistol a explicat că 10% din școlile din Gorj încă au toaletele în fundul curții: “Dacă vorbim de avizul DSP, avem două grădinițe în zona Jupânești. E regretabil că se întâmplă acest lucru, dar ce e mai dureros este că avem aproximativ 10% din unitățile școlare unde încă avem acele nenorocite de WC-uri în curtea școlii, unde știm că s-au întâmplat atâtea grozăvii și tragedii până la urmă”.

Firul rupt al comunicării dinspre Inspectoratul Școlar l-a făcut pe prefect să trimită controlori la instituție și să evalueze activitatea actualei conduceri. „Am avut ședințe cu Inspectoratul Școlar și pe un ton mai ridicat. Răbdarea mea are limite. Nici de partea de comunicare nu sunt mulțumit. Și cu prefectul, cu Instituția Prefectului, cu ISU, DSP. Fac o evaluare în această perioadă. Când comunică, comunică prost. Eu nu ascund sub preș anumite probleme”, a spus prefectul, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: