Prefectul Florescu: Jiul nu este colmatat decât 60%

Ciprian Florescu, prefectul de Gorj, a declarat că gradul de colmatare a lacului de acumulare de pe râul Jiu nu este de 80%, aşa cum ştiau autorităţile judeţene, ci este de doar 60,3%.

Prefectul spune că informaţia i-a fost transmisă de către reprezentanţii Hidroelectrica care au făcut măsurători recente cu aparatură de ultimă generaţie. „Partea de decolmatare este luată în discuţie la modul de soluţionare pe termen mediu şi lung pentru că este o intervenţie destul de costisitoare. Vestea bună este că gradul de colmatare a lacului de acumulare nu este aşa cum ştiam noi toţi de 80%; s-au făcut măsurători cu aparatură de ultimă generaţie şi gradul de colmatare este de 60,3%, ceea ce este bine. Nu se va putea decolmata 100%, însă în mare parte se vor face proceduri care să mai curețe din această depunere”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Acesta a menţionat faptul că săptămâna viitoare va avea loc o acţiune de ecologizare a râului Jiu cu o echipă formată din reprezentanţi ISU, Primăria Târgu Jiu şi Apele Române.

Galerie foto


Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: