Pregătiri de iarnă la Stăneşti. Asfaltarea pe două drumuri, aproape gata!

Activitate intensă în comuna Stănești. Autoritățile locale pregătesc toate instituțiile publice să înfrunte frigul din iarnă, dar lucrează de zor să finalizeze și două proiecte de asfaltare în două sate ale comunei. Fie că vorbim de școli, de primărie sau de unități medicale, primarul localității, Ștefan Blideanu, spune că se ocupă de toate să le doteze cu lemne și să le facă reviziile necesare. Administrația publică locală din Stănești a comandat deja și material antiderapant pentru a nu fi luată prin surprindere de vremea rea.

Primarul din Stănești, Ștefan Blideanu, spune că în maxim două săptămâni firma constructoare termină de asfaltat drumul Stănești-Linia Mică. Proiectul a fost demarat de vechiul primar, însă mai rămăseseră de asfaltat 900 de metri. Finanțarea este de la bugetul local și presupune 1,5 milioane de lei. Un al doilea drum ce stă să fie asfaltat este la Pârvulești și este finanțat de guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). ”Să sperăm că vom primi ceva bani la rectificare ca să nu avem probleme cu plata. Cel de pe PNDL are o valoare de 1,2 milioane de lei. Mai avem asfaltat doar în Curpen-Vaidei. Proiectul cel mare de asfaltare este cel la care lucrăm în prezent, Obreja-Bălani-Curpen-Vălari și încă o bucată de teren de la Vaidei, de 200 de metri. Vrem să-l depunem tot la PNDL și sperăm să ne și reușească ca să avem măcar asfalt în toată comuna”, a spus primarul din Stănești, Ștefan Blideanu.
Cât privește pregătirea unităților școlare pentru iarnă, autoritățile locale spun că au noroc că dețin doar o școală care mai funcționează cu lemne, celelalte două sunt racordate la gaze. ”Trebuie să vină lemnele, ne trebuie lemne la Călești pentru că la celelalte două unități școlare, Stănești și Curpen, avem gaze. Pentru Călești am mai tăiat noi ceva lemne, dar am luat și două mașini care ne mai sunt necesare, trebuie să vină zilele astea”, a spus Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.

Stoc de material antiderapant
Nici pregătirea drumurilor pentru sezonul rece nu a fost neglijată de autoritățile locale. Primarul a comandat deja sare, nisip și motorină. „Am vorbit pentru un stoc de sare și de nisip, săptămâna viitoare le aducem și pe alea ca să nu avem probleme cu drumurile, mai ales cele care sunt în pantă, la Vălari-Pârvulești, acolo trebuie material antiderapant. O să refacem și stocul de motorină, sperăm să fie o iarnă mai blândă”, a mai spus Ștefan Blideanu, primarul din Stănești.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: