Plantează arbori şi arbuşti în pragul iernii

Primăria Târgu Jiu achiziţionează arbori şi arbuşti pentru înfrumuseţarea cartierelor oraşului. Autorităţile locale intenţionează să achiziţioneze şi arbuşti din care se pot realiza diferite forme geometrice, care vor fi plantaţi atât în centru, cât şi în cartiere. 25.000 de lei va cheltui municipalitatea pentru achiziţionarea arborilor şi arbuştilor ornamentali.

Sute de bucăți de arbori forestieri, dar și arbuști ornamentali vor fi plantați în perioada următoare în cartierele târgujiene. Autoritățile locale anunță că au cumpărat deja 250 de arbori cu rădăcină nudă, peste 150 de tui și peste 1.500 de arbuști pentru gard viu. ”Se fac lucrări pe Victoria Centru, după cum știți toți acei trandafiri vor fi înveliţi și protejaţi împotriva gerului. Pe de altă parte achiziționăm și material de plantare. Achiziționăm arbori cu rădăcină nudă, arbori în container sau arbori cu balot de pământ. Din cei cu rădăcină nudă avem 250 de bucăți, salcii, tei, mesteacăn, castan. Îi vom planta în mai multe cartiere din municipiul Târgu Jiu. Completăm în zonele în care avem garduri vii din tuia, eliminăm acele tui care s-au uscat și completăm cu 150 de bucăți de tui”, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Specii forestiere în cartierele din Târgu Jiu
Beneficiare vor fi în primul rând cartierele Narcise și Aviatorilor, însă autoritățile nu vor neglija nici centrul Victoriei și nici celelalte cartiere. ”Luăm arbuști pentru a crea forme geometrice, luăm și în jur de 1.500 de bucăți de arbuști pentru gardul viu. Ca de fiecare dată în toamnă, purtăm discuții cu Direcția Silvică pentru achiziția de specii forestiere. O să luăm în jur de 400 de specii de arbori forestieri, mesteacăn, orice ne pot pune la dispoziție. Mare parte din arborii pe care îi vom lua de la Direcția Silvică îi vom planta în cartierele noi formate, Narcise și zona Aviatorilor. Suma alocată pentru achiziția arborilor și arbuștilor este de 25.000 de lei”, a spus Ionuț Jilăveanu, șef Serviciu Gospodărire Comunală.
Lucrările de plantare vor fi realizate de către beneficiarii ajutorului social, dar și de către salariații Edilitara SA.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: