Concursurile de la Spitalul Judeţean, verificate de consilieri

O comisie formată din cinci consilieri judeţeni, de la diferite partide politice, va verifica modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea, în anul 2016, a tuturor posturilor vacante de la Spitalul Judeţean Gorj. Hotărârea a fost aprobată în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de miercuri, după ce liberalii au iniţiat un proiect în acest sens.

Liberalii au cerut verificarea modului de organizare şi desfăşurare a concursurilor organizate de către Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după ce au fost făcute mai multe sesizări privind concursul organizat pentru ocuparea posturilor de registrator medical. Proiectul liberalilor a fost votat şi de reprezentanţii celorlalte partide din Consiliul Judeţean. Comisia de verificare a concursurilor va fi formată din cinci consilieri: Ramona Hortopan, consilier PSD; Victor Banţa, consilier PNL; David Groşanu, consilier PSRo; Gheorghe Daviţoiu, consilier PMP, şi Marius Borcan, consilier ALDE.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, comisia va avea la dispoziţie 15 zile pentru verificări şi îşi va începe activitatea de pe 1 noiembrie. „Vor vedea documentele care au stat la baza organizării concursului şi care au fost emise în urma concursului. Îşi va începe activitatea pe data de 1 noiembrie, până pe 15 noiembrie, în şedinţa din luna noiembrie urmând să avem raportul acestei comisii. Ne vor prezenta un material detaliat”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.
Liberalii spun că, în cazul în care vor fi depistate nereguli, va fi sesizat Parchetul. „A fost un proiect, asupra căruia toate grupurile politice din Consiliul Judeţean au căzut de acord. Din punctul meu de vedere, aceste concursuri trebuie reverificate pentru că există suspiciuni că n-ar fi fost desfăşurate în cele mai bune condiţii. În cazul în care vor fi găsite nereguli vom sesiza Parchetul”, spune Dan Vâlceanu.
SUSPICIUNI
După afişarea rezultatelor s-a constatat că jumătate din cele 18 posturi scoase la concurs au fost ocupate de rude ale unor angajaţi din spital sau din Direcţia de Sănătate Publică, în ciuda concurenţei mari.

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: