Prejudiciu la Primăria Motru. Cine plătește?

Sarcină grea pentru primarul Municipiul Motru, care trebuie să recupereze 1.200.000 de lei conform mai multor rapoarte ale Curții de Conturi. Este vorba de măsuri lăsate de inspectori în anii 2017, 2019 și 2020. Un prim pas pentru recuperarea banilor a fost făcut. Până acum fostul primar Gigel Jianu și un sef de serviciul din cadrul primăriei sunt considerați buni de plată.

Ultimul control al Curții de Conturi la Primăria Motru a fost anul trecut, chiar înainte de alegerile locale. Pe lângă faptul că măsurile lăsate la controalele din 2017 și 2019 nu au fost duse la îndeplinire, în urma verificărilor au fost depistate alte probleme.

”Probleme au fost la mai multe lucrări care nu s-au plătit la timp, la calcularea penalităților. Este vorba de aproximativ 420.000 de lei, bani pe care trebuie să-i recuperăm de la fostul primar Gigel Jianu și primăria a demarat deja procedurile. Ar mai fi suma de 102.000 lei, sumă care are legătură cu o carieră din zonă. Aici au fost constatate abateri în ceea ce privește taxa de excavare, impozite și alte taxe” a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

În prezent, funcționarii din cadrul compartimentelor juridic și audit lucrează la un raport pentru a se stabili cine este bun de plata a 500.000 de lei. ”Mai avem de recuperat 500.000 de lei pentru nereguli la unele închirieri, concesiuni și de la asociațiile de proprietari. Termenul limită pentru a dispune măsuri este luna martie. Am mai dat o decizie de imputare a sumei de 268.000 de lei unui șef de serviciu, decizie pe care în mod sigur o va contesta în instanță. Sunt foarte multe sume de recuperat din anii anteriori pentru că fostul primar nu a dispus măsuri la timpul respectiv la nici un raport al Curții de Conturi. A lăsat să treacă timpul, așteptând să se prescrie”, a mai precizat Morega.

Vizualizări: 1,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: