Un fost director își cere salariul pe cinci luni

Fostul director al Muzeului Brâncuși din Târgu Jiu, Valentin Chepeneag, a acționat în instanță Ministerul Culturii. Motivul este legal de neplata salariului. Chepeneag nu și-a  încasat leafa de director pe perioada celor 5 luni în care a ocupat această funcție. Muzeul erau nou-înființat și în cele cinci luni fostul director nu a reușit să facă anumite acte care să îi permită să își ia salariul.

Valentin Chepeneag speră ca instanța de judecată să îi dea dreptate. ”Am dat în judecată atât Muzeul Național Constantin Brâncuși, cât și Ministerul Culturii pentru drepturile salariale care nu mi-au fost plătite nici până în acest moment. Instanța poate să decidă. Nu am luat banii pe întreaga perioadă de când am condus instituția. Au fost tot felul de acuzații la adresa mea, dar instanța poate decide totul. Vreau să îmi primesc indemnizația de muncă pentru funcția pe care am ocupat-o. Instanța va decide dacă mi se cuvin acele drepturi pentru care am muncit”, a spus Valentin Chepeneag, la Radio Infinit.

Chepeneag a ocupat funcția de director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu începând din toamna anului 2019, însă doar pentru 5 luni. În prezent, instituția de cultură este condusă de Denisa Șuță.

Valentin Chepeneag a demisionat după ce a postat pe pagina sa de Facebook o serie de citate ale unor sciitori despre liderul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, mesajul fiind ulterior şters.

Vizualizări: 4,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: