Deficiențe în spitalele din Gorj. Instalații electrice cu improvizații și hidranți nefuncționali

Aproape 2.000 de nereguli privind siguranța la incendii au fost descoperite în secțiile ATI ale spitalelor, după tragedia de la sfârșitul anului trecut, de la Piatra Neamț. Probleme au fost identificate și la spitalele din Gorj.

Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu – corp clădire A, secția Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești – secția ATI și Spitalul Orășenesc Novaci funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, se arată în raportul IGSU. Acesta a fost întocmit la finele anului trecut.

La unitățile sanitare din Rovinari și Târgu-Cărbunești, autoritățile au constatat că nu funcționau instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor. Mai mult, la spitalele din Novaci și Târgu-Cărbunești, nu funcționau instalațiile de hidranți interiori/exteriori de incendiu. Iar la Spitalul Municipal Motru nu se asigura verificarea periodică a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Reprezentanții ISU au mai descoperit că la spitalele din Târgu Jiu, Novaci, Bumbești-Jiu și Târgu-Cărbunești nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență.

În plus, „instalațiile electrice se exploatează cu defecțiuni, improvizații sau în condiții în care se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor” la spitalele din Târgu Jiu, Rovinari și Turceni.

Raportul IGSU a fost făcut public de către Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu susține că va face verificări pentru a vedea dacă planul făcut după tragedia din noiembrie de la Piatra Neamț a fost respectat.

Vizualizări: 2,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: