Prejudiciu recuperat la Primăria Turcineşti

Primăria Turcineşti a recuperat prejudiciul creat de fostul inginerul cadastral al instituţiei, respectiv de 24.000 de lei. Emil Voinea a încasat această sumă de bani de la localnici pentru a le elibera autorizaţii de construcţii. Angajatul primăriei s-a gândit la acea vreme  că pe timp de criză este mai  bine să bage banii în buzunar, şi oamenii au rămas astfel şi cu banii daţi şi fără autorizaţii de construcţie.

Problema a fost rezolvată în cele din urmă, primăria a recuperat o parte din prejudiciu, după ce inginerului cadastral i s-a făcut poprire pe salariu şi sporurile câştigate în instanţă. „Emil Voinea a câştigat în instanţă sporul de dispozitiv şi suplimentul treptei şi gradului. Nu i-am dat banii, i-am mai oprit şi din salariu şi am recuperat mare parte din sumă, respectiv 20.000 de lei”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti. În aceste condiţii au intrat în legalitate localnicii păcăliţi de Emil Voinea, deoarece primăria le-a eliberat autorizaţiile de construcţii. „Era vorba de 85 de autorizaţii de construcţii, ele au fost eliberate, oamenii sunt în legalitate acum. Dosarul este la parchet aşteptăm şi noi să vedem ce se va întâmpla. Vreau să vă spun că eu am fost cel care a sesizat poliţia despre neregulile făcute de către fostul inginer cadastral”, a mai precizat primarul Vasile Gogălniceanu.

Emil Voinea s-a ales în urma acestei înşelăciuni pe care pus-o la cale cu dosar penal pentru fals şi uz de fals. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea. El a lucrat până în luna aprilie ca inginer cadastral la primăria Turcineşti. Voinea a fost demis în urma desfiinţării postului.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: