Premianţii festivalului-concurs „Mărţişoare folclorice”

Festivalul-concurs al cântecului, jocului şi portului oltenesc „Mărţişoare folclorice”, care a avut loc duminică la Stoina, şi-a desemnat câştigătorii. Au concurat tineri interpreţi şi formaţii de dansuri populare de pe Valea Amaradiei, judeţul Gorj. Premiile au fost acordate de către Consiliul Judeţean Gorj, prin intermediul Şcolii Populare de Artă, Consiliului Local Stoina şi Centrului de Creaţie Gorj.

La secţiunea solişti vocali, premiul I în valoare de 100 de lei a fost primit de Maria Medeleanu şi Negrea Andreea. Premiul al II-lea, în valoare de 80 de lei, a fost câştigat de Denisa Caval şi Monica Becheru, iar premiul al III-lea, în valoare de 70 de lei, a fost primit de către Cristina Dinu şi Denisa Bârlăgeanu.

La secţiunea solişti instrumentişti, premiul I în valoare de 100 de lei a fost câştigat de Cioiu Alexandru la caval. Premiul al II-lea, în valoare de 80 de lei, a fost câştigat de Giurgiu Alexandru la nai şi Spânu Constantin, tot la nai. Premiul al III-lea, în valoare de 70 de lei, a ajuns la Constantin Andrei şi Davu Andrada, ambii la nai.

La secţiunea dans popular, premiul I a fost obţinut de patru formaţii de dansuri, câte 200 lei fiecare: Ţânţăreni, Stejari, Stoina şi Bustuchin. Premiul al II-lea a fost obţinut de 4 formaţii, câte 150 de lei fiecare: Cruşeţ, Târgu-Logreşti, Licurici şi Berleşti. Premiul al III-lea a fost obţinut de 3 formaţii, câte 100 de lei fiecare: Bălăneşti, Căpreni şi Hurezani.

Juriul festivalului a fost format din: Pompiliu Ciolacu - preşedinte, Ştefan Popescu, Stelian Florescu, Constantin Argint, Camelia Argint şi Ionescu Mihaela.

Festivalul „Mărţişoare folclorice” este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Stoina, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: