Trei şcoli din Târgu Jiu impun criterii specifice pentru selectarea elevilor din clasa zero

Peste 2800 de locuri la clasa pregătitoare sunt disponibile în unităţile şcolare din Gorj, pentru anul şcolar 2018-2019. Înscrierile încep de joi, 8 martie, iar cererile trebuie depuse de părinţi fie online, fie la sediul unităţilor de învăţământ. La Târgu Jiu, trei şcoli, cele mai solicitate, au stabilit „criterii specifice” pentru a face selecţia viitorilor elevi.

Părinţii pot completa cererea tip de înscriere la clasa pregătitoare în perioada 8-26 martie, pe formularul online care va fi disponibil pe edu.ro sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copilului. În şcolile din Gorj sunt disponibile 2834 de locuri la clasa zero. Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până pe 31 august 2018 inclusiv sunt obligaţi să îi înscrie pe cei mici în clasa pregătitoare. „Cererea va fi validată de către unitatea de învăţământ, datele vor fi introduse în aplicaţia informatică, iar părinţii vor afla în data de 27 martie dacă elevii au fost repartizaţi la şcoala de circumscripţie acolo unde au solicitat în cererea tip de înscriere. În 27-28 martie vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Pentru a departaja elevii, unele şcoli şi-au stabilit criterii specifice pentru repartizarea copiilor pe locurile rămase libere, adică neocupate după împărţirea pe baza solicitărilor de pe străzile de circumscripţie. „La nivelul municipiului Târgu Jiu, şcolile gimnaziale «Constantin Săvoiu», «Alexandru Ştefulescu» şi «Sfântul Nicolae» au formulat condiţii specifice de departajare: domiciliul apropiat de acel al circumscripţiei şcolare, să fi avut sau să aibă un frate înscris la această unitate de învăţământ. De asemenea, o condiţie care le-ar facilita accesul în cazul în care există mai multe solicitări pe locurile rămase libere ar fi ca elevul să fie acum înscris în una din grădiniţele partenere, grădiniţă aflată în consorţiu cu şcoala la care vrea să studieze în continuare. De asemenea, un avantaj ar fi ca părinţii să lucreze în sistemul de învăţământ din România”, a precizat Georgeta Popescu.     

Pentru copiii care la data de 31 august nu au 6 ani, iar părinţii vor să îi înscrie la clasa pregătitoare trebuie solicitată o evaluare psihosomatică. Rezultatul evaluării va fi comunicat în scris de către comisie până la data de 26 martie, astfel încât să poată intra la repartizarea informatică. Părinţii nu trebuie să aştepte acest rezultat pentru a completa cererea de înscriere.  

Vizualizări: 3,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: